„1 seltskond, 10 sõpra, 100 mälestust, 1000 mängu... Uue aasta pidu, mida mäletada,“ kirjutas 43-aastane ja 89-kordne Eesti koondise internatsionaal Andrei Stepanov oma Instagrami kontole postitatud pildi alla.

Pildil on ka Eesti koondise kapten Konstantin Vassiljev, ründaja Sergei Zenjov, koondise abitreener Andres Oper ning mitmed endised koondislased nagu Sergei Pareiko, Artur Kotenko, Jevgeni Novikov, Aleksandr Dmitrijev, Igor Morozov ja Dmitri Kruglov.

Karpin on Eestis sage külaline. Tema Instagrami kontolt võib leida näiteks maikuised pildid Tallinna Raekoja platsilt. Juunis tähistas ta Ida-Virumaal Saka mõisas koos oma lauljast abikaasa Daria Karpiniga viiendat pulma-aastapäeva.

53-aastane Karpin pikendas Venemaa koondisega lepingut alles tänavu novembris. Uue kontrahti järgi töötab ta meie idanaabri rahvusmeeskonna peatreenerina 2024. aasta suveni.

„Olen RFU-le tänulik pakkumise eest jätkata tööd Venemaa koondise juures. Samuti tahan tänada Rostovi klubi juhtkonda, kes lubas mul korraga töötada nii koondise kui klubi juures. Isegi praegu, kui rahvusmeeskond ametlikel turniiridel ei osale, on Venemaa koondise olemasolu vajadus väljaspool kahtlust. Oluline on näidata, et oleme elus ja valmis naasma rahvusvahelistele võistlustele,“ ütles Karpin jalgpalliliidu koduleheküle vahendusel.

Venemaa koondis visati rahvusvahelistest sarjadest välja tänavu pärast Venemaa kallaletungi Ukrainale.

„Propaganda on kõikjal,“ ütles Karpin, saamata aru, miks mitmed Bosnia ja Hertsegoviina tippmängijad pole nõus Venemaaga kohtuma. Bosnia ja Venemaa sõpruskohtumine pidi toimuma novembris, kuid jäi mängijate ja jalgpalliamentike suure vastuseisu tõttu ikkagi ära.

„Mängime nendega, kes sellega nõustuvad. Mulle pole veel keegi helistanud ega suhelnud Bosnia mängu asjus. Viimati öeldi, et mäng ikkagi toimub. See on Bosnia alaliidu mure. See on konkreetselt kolme kuni viie inimese seisukoht. Kui sa elaksid Euroopas, siis võib-olla mõtleksid ka nii.“

Portaalis rusfootball.info ilmus 2014. aastal intervjuu, milles Karpin rääkis, et tunneb end Eestis käies, justkui oleks see endiselt osa Venemaast: „Kui ma käin Ukrainas, Eestis, Leedus, Gruusias - kõik need on endised Nõukogude liidu vabariigid - tunnen, nagu oleks ma Venemaal. Seal räägitakse endiselt vene keelt, kuigi noorte seas vähem, ning kõik saavad sinust aru. Minu jaoks on see kõik üks riik - CCCP.“

Jaga
Kommentaarid