Läänekonverentsis asub NBA ajaloo üks edukamaid klubisid (Lakers ja Boston Celtics on võitnud rekordilised 17 NBA tiitlit - K.R.) 13. kohal 14 võidu ja 21 kaotusega. Play-in'i koht (7. - 10. koha klubid selgitavad kevadel kaks viimast play-offi pääsejat) asub nelja võidu kaugusel.

Kogu senise hooaja vältel ebastabiilseid esitusi näidanud Lakers on viimasest kümnest mängust võitnud neli. Nende parim võiduseeria sel hooajal on nelja mängu pikkune, millega saadi hakkama novembris. Hiljuti sai taas vigastada ka meeskonna võtmemängija Anthony Davis, mis on klubile suur tagasilöök.

Nii on mänguvankri vedamine jäänud suuresti reedel 38-aastaseks saava LeBron Jamesi õlule. Ka endise koduklubi Heati vastu oli NBA staar klubi suurim punktitooja, kuid võiduks jäi sellest väheks. Russell Westbrook ja Dennis Schröder lisasid 15 silma. Miami poolel vastas 27 punktiga Jimmy Butler.

„Ma olen võitja ja tahan võita. Tahan jätkuvalt heidelda tiitlite nimel,“ rääkis LeBron James pärast kaotust USA ajakirjanikele. „See on olnud minu kirg ja eesmärk sellest ajast saadik, kui 18-aastasene Ohiost Akronist pärit poisina liigasse tulin.“

„Praegusel tasemel lihtsalt korvpalli enda pärast edasi mängida pole minu DNA-s,“ jätkas neljakordne NBA meister. „Vaatame, mis edasi saab ning kui värskena mu vaim püsib järgmiste aastate jooksul.“

Homme 38-aastaseks saava Jamesi keskmised näitajad tänavusel hooajal on 27,8 punkti, 8,1 lauapalli ning 6,6 resultatiivset söötu. 2018. aastast Lakersisse kuuluv staar aitas klubi 2020. aastal NBA meistriks. Ülejäänud hooaegadel on meeskond jäänud tiitlist kaugele.

Jamesi puhul on palju räägitud tema unistusest mängida NBA-s koos oma vanima poja Bronnyga (18). Jamesi praegune leping LA klubiga kehtib 2024. aasta suveni.