Argentina meeskond alistas reede õhtul Katari MM-il Hollandi 2:2 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 4:3. Kohtumine pakkus palju tuliseid hetki ning peakohtunik Antonio Mateu Lahoz lehvitas MM-i ajaloo rekordit tähistaval 18-l korral kollast kaarti. Isegi penaltiseeria ajal said hollandlased kolm kollast kaarti, kusjuures neist kaks korjas Denzel Dumfries ehk temale näidati lõpuks ka punast kaarti.

Palju pingeid tekitanud mängu järel läksid ka Lusaili staadioni koridorides mängumehed omavahel sõnalema. Siis sekkus vaidlusesse ka 34-aastane Agüero, kes käskis Hollandi eest kaks väravat löönud Wout Weghorstil korduvalt „vait jääda“.

Agüero, kes mullu detsembris pidi südameprobleemide tõttu karjääri lõpetama, valas hiljem õli tulle ka sotsiaalmeedias. Ta jagas Twitteris pilti, kus Argentina mängumehed pärast võidukat penaltiseeriat hollandlaste ees võitu tähistavad. „Minge mängige FIFA-t,“ kirjutas Agüero pildi juurde, vihjates populaarsele jalgpalli arvutimängule.

Agüero kritiseeris teravalt ka hispaanlasest peakohtunik Lahozi, kes jäi ka Lionel Messi ja väravavahi Emiliano Martinezi hambusse. „Jumal küll, kuidas sellele kohtunike meeldib tähelepanu saada,“ kirjutas ta.

Sky Sportsi teatel on FIFA distsiplinaarkomisjon nii Argentina kui Hollandi mängijate osas alustanud uurimist seoses ebasportliku käitumisega.