Argentina meeskond alistas reede õhtul Hollandi 2:2 lõppenud normaal- ja lisaaja järel penaltiseerias 4:3 ning kohtub poolfinaalis Horvaatiaga.

„Van Gaal ütleb, et nad mängivad ilusat jalgpalli, aga mida ta tegi, oli see, et pani pikad ründajad kasti ja lõi pikki palle,“ sõnas Messi kohtumise järel ajakirjanikele.

Argentina suurimal tähel oli pärast tulist penaltiseeriat hollandlaste peatreeneri Louis Van Gaaliga sõnavahetus, kus ta teatas muu hulgas, et hollandlane „räägib liiga palju“.

Messi polnud rahul, mida Van Gaal oli mängueelsel pressikonverentsil öelnud. „Ma tunnen, et Van Gaal ei austa mind ning mõned Hollandi jalgpallurid rääkisid mängu ajal liiga palju,“ lausus argentiinlane pettunult.

Van Gaal oli veerandfinaali eel teatanud, et Messi ei paku Argentina koondisele erilist toetust sel hetkel, kui meeskond mängib ilma pallita.

Hollandi peatreeneriga polnud rahul ka Argentina kangelaseks tõusnud väravavaht Emiliano Martinez, kes tõrjus kaks penaltit. „Kuulsin, et Van Gaal ütles, et neil on penaltiseerias eelis, kui mäng läheb penaltideni, siis nad võidavad. Ma arvan, et ta peaks oma suu kinni panema,“ teatas Martinez.

Väikse kommentaari andis Messi ka peakohtuniku Antonio Mateu Lahozi (Hispaania) suhtes, kes jagas eile lausa 16 hoiatuskaarti. Pärast penaltiseeriat, mille ajal ja järel mängijate tunded üle keesid, andis hispaanlane Denzel Dumfriesele veel ka punase kaardi.

„Ma ei taha kohtunikest rääkida, sest pärast määratakse sulle karistus. Kuid inimesed nägid, mis juhtus,“ lausus Messi, vahendab The Independent.

„Ma arvan, et FIFA peab selliste asjade eest hoolt kandma, ei saa panna sellist kohtunikku sellise magnituudiga mängule. Kohtunik ei saa oma ülesannet täites ebaõnnestuda,“ lisas argentiinlane.

Poolfinaalis ootab Argentinat Horvaatia, mis alistas samuti penaltiseeria järel Brasiilia.