Education City staadionil toimunud esimene veerandfinaal algas luuravalt ja kumbki koondis suuri riske ei võtnud. Esimene suurepärane võimalus avanes Horvaatial, kui Perišić saatis 13. minutil terava madala tsenderduse värava ette, kuid Josip Juranović ei tabanud palli ning Brasiilia pääses. Peagi oli avaväravale lähedal ka Brasiilia, aga Vinícius Júniori 20. minutil sooritatud teravale löögile said Horvaatia kaitsjad jala vahele. Poolaja viimastel minutitel teenis Brasiilia karistusala joone lähedalt trahvilöögi, kuid Neymari ürituse tõrjus Horvaatia puurilukk Livaković. Väravateta viigiseisus avapoolaeg ka lõppes.

Teine poolaeg algas sambamaa jalgpallurite turmtulega ning juba 47. minutil oldi lähedal juhtväravale, kuid Éder Militão värava eest tehtud löögile sai taas jala vahele Livaković. Järgnesid Neymari ja Paquetá võimalused, aga jällegi suutis Horvaatia esikinnas palli väravavõrku minemist suurepäraste tõrjetega takistada. Brasiillastel oli veel rohkelt võimalusi, kuid horvaatide väravalukku lahti muukida ei suudetud ja lisaaeg oli tõsiasi.

Lisaaeg jätkus Brasiilia suure survega, kuid horvaatide kaitse püsis distsiplineeritult ja Livaković oli ülesannete kõrgusel. Mängu 113. minutil avanes Horvaatial mängu parim võimalus, kui Brozovići soolo järel sai vabalt löögile Bruno Petković, kelle löök ebaõnnestus täielikult. Brasiilia sambatants sai alata esimese lisaaja viimastel sekunditel, kui ilusa söödukombinatsiooni järel mängiti värava ees vabaks Neymar, kes virutas palli ristnurka ja viis Brasiilia 1:0 juhtima!

Teisel lisaajal võttis Horvaatia mängu ohjad enda kätte ja see kandis ka vilja. 117. minutil pääseti Brasiilia rumala pallikaotuse järel kontrarünnakusse ja teisest lainest tulnud Petković virutas palli alla nurka, viigistades mänguseisu. Rohkem momente lisaaeg ei pakkunud ning mängu võitja otsustas penaltiseeria.

Penaltiseeria kallutas enda kasuks Horvaatia skooriga 4:2 ning turniiri suurfavoriit oli kukutatud. Horvaadid jätkasid suurepärast seeriat, sest tegu oli juba neljanda järjestikuse penaltiseeriaga, millest maailmameistrivõistlustel võitjana välja tuldi.

Otseblogi saab jälgida siit:

Enne mängu:

Kohtumisele läheb suursoosikuna Brasiilia, kellele on suuri panuseid tehtud juba MM-i algusest peale. Kui alagrupiturniiril ei saanud brasiillased oma ründemängu kohati tööle, siis kaheksandikfinaalis Lõuna-Korea vastu näidati esimesel poolajal imelist jalgpalli. Kaitses head tööd teinud brasiillased võitsid selle matši 4:1.

Eelmise MM-i finalist Horvaatia on samal ajal edasi liikunud kõvasti pingutades. Kaheksandikfinaalis Jaapani vastu pidi Horvaatia väljakul rassima 120 minutit ja seejärel vormistati võit penaltiseerias. Horvaadid olid seejuures ainus alagrupis teiseks jäänud meeskond, kes suutis veerandfinaali murda.

Brasiilia ja Horvaatia seekordse vastasseisu eel meenutatakse palju 2014. aasta MM-i avamängu. Tollal võttis kodupubliku ees mänginud Brasiilia 3:1 võidu. Samas põhjustas brasiillastele 2:1 eduseisu andnud penalti määramine palju poleemikat ning oli ilmselgelt liiga pehmelt antud.

„See on Horvaatia jalgpalli uus põlvkond, sest lausa 18 meest ei osalenud Venemaal toimunud MM-il,“ pööras Horvaatia loots Zlatko Dalić pärast Jaapani alistamist tähelepanu tõigale, et koondises on väga palju uusi mängijaid. „See on nende võimalus teha ajalugu. Mitte keegi ei tohi horvaate alahinnata. See põlvkond võitleb ja nad peegeldavad palju läbi elanud Horvaatia inimeste vaimu. Meie saame anda inimestele usu paremasse homsesse.“