Viimastel nädalatel on läinud sotsiaalmeedias ringlema videod sellest, kuidas Katari tänavatel liiguvad indialaste hordid, kes kannavad erinevate MM-il osalevate riikide sümboolikat.

Taani ajakirjanik Sören Förby tegi juttu ühe kohaliku turvamehe ja Taani meeskonna Katari fännklubi Instagrami kontot manageeriva indialasega ning mõlemad kinnitasid, et võõrtöölisi, kes soostuvad vabatahtlikult fännideks kehastuma, premeeritakse mängude piletite, fännisärgi ja päevarahaga.

Gianni Infantino arvates on aga jutt kinnimakstud poolehoidjatest puhas spekulatsioon ning tema sõnul võib neid, kes sääraseid kuulujutte levitavad ja usuvad, pidada rassistideks.

Ma olen lugenud, et need inimesed ei näe välja nagu inglased ja ei saa Inglismaad toetada, sest nad meenutavad indialasi. Mida see peaks tähendama? Kas keegi, kes näeb välja nagu indialane, ei tohi Inglismaale, Hispaaniale või Saksamaale kaasa elada? Kas teate, mis see on? See on rassism, puhas rassism!“ rääkis FIFA president laupäeval toimunud pressikonverentsil.

Jalgpallifännid Katari tänavatel:

MM-turniir algab pühapäeval Ecuadori ja Katari mänguga.