Los Angeles Lakers kaotas pühapäeval Portland Trail Blazersile 104:106 ning kolme mängu järel on meeskonnal tabelis kirja baranka. James tegi taaskord viisaka partii, sest ta arvele jäi 31 punkti (visked platsilt 12/22), kaheksa lauapalli ning kaheksa korvisöötu. Tõsi, rünnakul säramine tuleb suuresti kaitse arvelt, kus 37-aastane äär enam eriti ei pinguta.

Lakersil on probleeme igas liinis, sest vanameister James näib olevat jätkuvalt tiimi parim mängija. Klubi teine täht Anthony Davis pole jätkuvalt suutnud liidriroll enda õlule võtta, Russell Westbrooki minek on aga nii nukker, et viimases matšis võeti ta lõpu eel pingile, ja pink on täis rollimängijaid, keda ei saa pidada NBA mõistes isegi keskpärasteks korvpalluriteks. Eriti karm on tiimi kaugvisete tabavus, sest kolmes mängus on sopsanud 118st üritusest vaid 25. Lakersi seisu võtab hästi kokku viimane matš, kus Portlandi keskmängija Jusuf Nurkić otsustas Davise katmise asemel nina nokkida ning ja viimane uhaski kolmese vastu korvilaua äärt.

Jamesilt uuriti kohtumise järel just Westbrooki mannetu mineku kohta ning 206 cm pikkune äär polnud nõus sellest rääkima. „Mulle ei meeldi kaotada. Ma jälestan kaotamist. Mind ei huvita, mida ma olen karjääris varem teinud või millises seisus on tänavune hooaeg - ma vihkan kaotamist,“ lausus James. „Te võite kirjutada Russist ja kõigest sellest, aga ma pole siin selleks. Ma ei räägi temast. See pole minu asi. Olen see, kes ma olen.“

Jätkuvalt pole näha häid optsioone, kuidas Lakers võiks end mudast välja rebida. Üks variant oleks Westbrooki vahetamine kellegi vastu, aga sellega peaks LA klubi kaasa andma tuleviku esimese ringi draftivalikud. Ja seda klubi (veel) teha ei soovi.

NBA hooaja algus on ääretult põnev, sest idas jätkavad kaotuseta vaid Milwaukee Bucks (pidanud kolm mängu) ja Boston Celtics (2). Läänes on täisedu Portland Trail Blazersil ja Utah Jazzil (mõlemal 3). Sealjuures Trail Blazersi puhul arvati, et nad jäävad läänes pigem tabeli teise poolde ning kõik oma tähed maha parseldanud Jazzi lugesid paljud (Teiste seas ka siinkirjutaja, kes ütles: „Utah Jazz ei varjagi, et nad tahavad sel hooajal jääda viimaste sekka, sest suve lõpuks saatsid nad minema Donovan Mitchelli, Rudy Gobert'i kui ka Bojan Bogdanovići. Tankimise meistriklass.“ - E. K.) terve liiga üheks lahjemaks satsiks.

Kas Brady tegi naasmisega vea?

Midagi pole hõisata ka NFLi ajaloo parimal mängijal. Karjääri vältel New England Patriotsiga kuus korda liiga võitnud ning 2020. aastal Tampa Bay Buccaneersiga karjääri seitsmenda Super Bowli sõrmuse sõrme pistnud Brady pani möödunud hooaja järel ameti maha. Kuid vaid kuu pärast mõtles 45-aastane legend ümber. Tagantjärgi tarkusena võinuks Brady spordi asemel keskenduda muule.

Pühapäeval toimunud Buccaneersi ja Carolona Panthersi matši eel pidasid kihlveokontorid esimest 13,5-punktiliseks favoriidiks. See oli ka loogiline, sest Panthers vallandas viimastel nädalatel peatreeneri, vahetas minema oma parima mängija ning kõik vihjas sellele, et nad hakkavad jahtima liiga viimast kohta, mis kindlustab draftis esimese valiku. Ent selle asemel sai Brady koos kaaslastega mängu 3:21 tappa - tegu oli vaieldamatult selle hooaja, kui mitte viimaste hooaegade, ühe šokeerivama tulemusega.

Buccaneersi seis pole nii lootusetu nagu Lakersil, ent neilgi on tabelis kolm võitu ja neli kaotust, mistap tänavu nad soosikute sekka ei mahu. Kuna Ameerika jalgpall on kehale erakordselt laastav, siis paratamatult tekib küsimus, et mille nimel riskib 45-aastane Brady oma tervisega. Lisaks on Tomil pooleli üsna koledaks kujunev lahutus supermodellist abikaasast Gisele Bündchenist.

NFLis on klubidel peetud kuus-seitse mängu, ainus täiseduga jätkav sats on 2017. aastal meeskonna ajaloo esimese Super Bowli võitnud Philadelphia Eagles.