Milline klubi tegi kahe hooaja vahel parimaid otsuseid?

Kaljurand: Cleveland Cavaliers. Kummalisel kombel meeldis mulle mitme ida meeskonna suvi (vaata näiteks: Boston Celtics hankis Malcolm Brogdoni ja Philadelphia 76ers De'Anthony Meltoni), aga kiidame suve ühe suurima tehingu osalist. Ühest küljest on Donovan Mitchelli eest Utah Jazzile antud kolm drafti esimese ringi valikut, kaks draftikoha vahetust, Lauri Markkanen, Collin Sexton ja Ochai Agbaji päris suur risk.

Teisalt on neil nüüd tagaliinis Mitchell (26-aastane) ja Darius Garland (22), eesliinis Evan Mobley (21) ja Jarrett Allen (24) ning jätkuvalt on pingil sügavust. Tundub diil, millega meeskond kindlustas endale helge tuleviku - sel põhihooajal vaevalt nad idas suudavad tippudega madistada, aga samas peaks olema särtsu täis tiim, mis näitab liiga üht lõbusamat korvpalli. Samm edasi seegi.

Kuldkepp: Philadelphia 76ers. NBA ühest kõige õhukesemast tiimist sai mingil kombel võistkond, kus pole enam tingimata hädavajalik, et Matisse Thybulle õpiks kolmeste viskamise selgeks ja Georges Niang poleks elav koonus.

76ers sai juurde nooruse eliksiiri joova kaitselõvi P.J. Tuckeri, kiirete kätega De'Anthony Meltoni ja Danuel House'i, kelle trumbiks on see, et ta pole Furkan Korkmaz. Hiljem lisati Montrezl Harrell, kellest on eelkõige kasu põhihooajal. Kõige krooniks nõustus talvel tiimi toodud James Harden oma palka 14 miljoni dollari võrra vähendama. Lugu on hämar, aga siiamaani pole kuulda olnud, et NBA kavatseks võistkonda mingil moel karistada.

76ersi juht Daryl Morey ei teinud ühtegi liigutust, mis poleks koosseisu tugevamaks teinud. Rahalised võimalused olid piiratud, aga nendest võeti maksimum.