Tänak on Hyundai meeskonnna juhtimist ja masina töökindlust tänavu korduvalt kritiseerinud. Ka pärast hiljutist Kreeka ralli kolmikvõitu polnud eestlane olukorraga päris rahul.

„Oleme auto teatud aja jooksul paremini tööle saanud. Aga ma näen siiski mitmeid valdkondi, kust saaks masinat paremaks teha,“ ütles Tänak ralli järel. „See võib olla hea auto, kui saame asjad tööle.“

Soomlaste MTV kirjutab, et selliseid avaldusi ei oodata tavaliselt sõitjalt, kelle meeskond on kolmel eelmisel rallil võidu võtnud. Kui viimase etapi Kreekas võitis Thierry Neuville, siis enne seda Soomes ja Belgias võidutses Tänak.

Soome väljaanne lisab, et Tänakul on Hyundaiga leping ka järgmiseks aastaks, kuid tiimijuhi kohusetäitja Moncet on teatanud, et lepingut võib varem lõpetada.

Eestlast on seostatud üleminekuga nii M-Sporti kui ka Toyotasse. Hiljuti kirjutas hinnatud ralliekspert David Evans, et Tänakul tuleks uppuvalt laevalt põgeneda.

Tänak on sisuliselt ainuke sõitja, kes võiks sel hooajal veel Toyota esinumbri Kalle Rovanperä võitu väärata. Kolm etappi enne hooaja lõppu on nende vahe 53 punkti.

Ilmselge favoriit on mõistagi Rovanperä, kellel on võimalus tiitliheitlus lõpetada juba järgmisel nädalal Uus-Meremaa rallil. Selleks peab ta saama kaheksa punkti enam kui Tänak.