Evansi hinnangul on viimased kuud andnud hulgaliselt vihjeid, et Tänak võib peagi uuesti meeskonda vahetada, ja tõi üheks näiteks Toyota presidendi Akio Toyoda salapärase sõnumi, mille ta Tänakule pärast Belgia rallit saatis.

„Ott, õnnitlused võidu puhul. Saatsin sulle 2019. aasta detsembris sõnumi, kus oli kirjas: „Saame poodiumil uuesti kokku ja ma pritsin sind šampanjaga üle!“ Paraku Belgias nii ei läinud, aga Jaapanis juhtub see kohe kindlasti,“ sõnas Toyoda augusti keskpaigas.

„Sellest on võimalik välja lugeda igasuguseid asju, kuid üks on selge: vastastikune austus nende kahe mehe vahel on meeletu,“ kirjutas Evans.

Rallieksperdi sõnul võis viimaseks piisaks Tänaku karikas saada Kreeka MM-ralli, kus meeskond ei käskinud Thierry Neuville'il oma kohta üldarvestuse huvides temale loovutada: „Kogu lugu on teinud pöörde. Ma ei plaaninud seda teemat uuesti puudutada, aga Tänaku järgmine käik on vääramatult seotud Hyundai presidendi Sean Kimi pühapäeval tehtud otsusega.“

„Ja ma ei ole ainus, kes nii arvab. Ka mõnest meeskonna nurgast kostab täpselt samasugune hinnang,“ lisas Evans.

„Kui räägime kolmikvõidust, siis seal poleks olnud ju mitte mingit vahet, kui Neuville'i asemel oleks Kreekas võidutsenud hoopis Tänak. Me oleksime ikkagi ajalugu teinud. Aga mida ütleb see meie konkurentidele, et me sõitjate positsioone ära ei vahetanud?“ ütles Evansile üks Hyundai meeskonna liige. „Eelmisel aastal tegime selliseid otsuseid alalõpmata. Andrea Adamo ja Alain Penasse tegid neid igal pool ja igal ajal. Nad leidsid pidevalt nutikaid viise, kuidas meeskonnale punkte juurde tuua, aga nüüd anname neid lihtsalt ära,“ lisas ta.

Evans arutas seejärel ka Tänaku võimalikku liitumist M-Spordiga ning leidis, et hoolimata Fordi alarahastusest saaksid ka nemad ilmselt Tänaku nõusse: „Kas nad jõuaksid kokkuleppele? Jah, ma usun sellesse. Ning kas Tänak ja kaardilugeja Martin Järveoja saaksid järgmise hooaja lõpuni kestvast lepingust lahti? Jah, ma usun, et saaksid.“

„Pean olema aus ja ütlema, et mulle meeldiks näha Otti ja Malcolm Wilsonit tagasi mängus. Nad on MM-sarjas mu kaks lemmikut ning selle spordiala parimat võistlejat. Minu sümpaatia Hyundai vastu? Seda ei eksisteeri. Hyundai Motorsport on täis tublisid ja armsaid inimesi. Aga hetkel näeb see välja nagu meeskond, kes on raskustes,“ ei teinud Evans oma tunnetest saladust.

„Parim asi, mida teha? Küsigem mehelt endalt. Minu hiilgav kolleeg Colin Clark uuris Tänakult: „Kas sa sõidad järgmisel aastal Hyundais?“ ning Ott vastas: „Seda saame teada järgmisel aastal.“

„Nii see tõesti läheb – kui mitte varem,“ võttis Evans asja kokku.

David Evans ja Colin Clarke käisid Rally Estonia ajal ka „Kuuenda käigu“ stuudios. Kuula, mille kohta mehed toona arvamust avaldasid.