Kuigi Alpine'i sotsiaalmeedia kontodel ilutsevad endiselt postitused, mis kinnitavad, et tiimi endine noorsõitja Piastri on nendega uueks hooajaks lepingu sõlminud, siis 21-aastase austraallase sõnul ta järgmisel aastal kohe kindlasti Prantsusmaa meeskonna eest ei võistle.

„Alpine on ilma minu nõusolekuta avaldanud pressiteate, et sõidan järgmisel hooajal nende ridades. See on vale ja ma pole Alpine'iga 2023. aastaks lepingut sõlminud. Ma ei sõida järgmine aasta Alpine'is,“ sõnas Piastri Twitteri vahendusel.

Sündmused hakkasid tegelikult hargnema juba eile, kui selgus, et Alpine sõitja Fernando Alonso on sõlminud järgmisteks aastateks Aston Martiniga pika lepingu.

Alpine'i tiimipealiku Otmar Szafnaueri jaoks oli tegemist ootamatu uudisega: „Loomulikult olin kuulnud, et Aston Martin on temast huvitatud, aga enne pressiteadet ei teadnud ma asjast midagi. Küsisin selle kohta varem ka temalt (Alonsolt) endalt ning ta kinnitas, et ei ole midagi allkirjastanud. Seega olin uudist lugedes pisut üllatunud,“ vahendab Sky Sports rumeenlase sõnu.

Kindlasti sõidab järgmisel hooajal Alpine'i vormeliga Esteban Ocon, kellel on kehtiv leping kuni 2024. aasta lõpuni.