Alpine'i meeskond sai eile ebameeldiva üllatuse osaliseks, sest selgus, et kahekordne maailmameister Fernando Alonso on sõlminud järgmisteks aastateks Aston Martiniga pika lepingu.

Prantsusmaa tiimi pealiku Otmar Szafnaueri jaoks oli tegemist ootamatu uudisega: „Loomulikult olin kuulnud, et Aston Martin on temast huvitatud, aga enne pressiteadet ei teadnud ma asjast midagi. Küsisin selle kohta varem ka temalt (Alonsolt) endalt ning ta kinnitas, et ei ole midagi allkirjastanud. Seega olin uudist lugedes pisut üllatunud,“ vahendab Sky Sports rumeenlase sõnu.

Alpine'i õnneks ei pidanud nad aga 41-aastasele Alonsole minema asendajat kaugele otsima, sest omast käest oli võtta endine Renault noorsõitjate programmi liige Oscar Piastri.

Eelmisel hooajal vormel 2 sarja meistriks kroonitud 21-aastase austraallase teenetest oli väidetavalt huvitatud ka McLareni meeskond, kuid Alonso ootamatu lahkumise järel ei soovinud Alpine talendikast sõitjast loobuda.

Oscar Piastri varasematest tegemistest saab pikemalt lugeda siit: Maailm, kus maksab raha. Võid sõita kõigist paremini, kuid F1-s see kohta ei garanteeri