Alles mõned päevad tagasi avaldas prantslane, et ei kavatse „99-protsendilise tõenäosusega“ EM-il osaleda. „See oleks vigastuste osas liiga suur risk,“ vahendas News in France möödunud nädala alguses mehe sõnu. „Järgmised suured eesmärgid on tuleva aasta MM ja kahe aasta pärast toimuv Pariisi olümpia. Olen 99% kindel, et ma ei lähe Münchenisse.“

Tundub aga, et Mayer on mõelnud ümber, andes sotsiaalmeedias teada, et on Münchenis kohal.

Eugene'is krooniti Mayer teist korda maailmameistriks, kogudes 8816 punkti. Kümnerekordi maailmarekordimees pole Euroopa meistriks veel kümnevõistluses tulnud. 2018. aastal triumfeeris ta Birminghamis sise EM-il seitsmevõistluses.

Eurooplastest järgnesid Eugene'is Mayerile sakslane Niklas Kaul (8434) ja Maicel Uibo (8425), kes olid kokkuvõttes vastavalt kuues ja seitsmes. Johannes Erm (8227) oli üheksas, eurooplaste seas neljas.

Missuguses koosseisus Eesti kümnevõistlejad EM-ile reisivad, pole veel lõplikult selge. Kergejõustikuliit on koondisse kinnitanud Karel Tilga ja Uibo. Kui nad mõlemad on valmis võistlema, tuleb juhatusel Janek Õiglase ja Ermi vahel valida, kirjutas Delfi hiljuti.