Maailma kümnenda reketi Raducanu valik ei meeldi aga mitmele Suurbritannia parlamendi saadikule. Näiteks Leiboristliku partei esindaja Chris Bryant hoiatas Raducanut, et temast võib saada Venemaa presidendi Vladimir Putini propaganda tööriist.

Bryant, kes kuulub parlamendis väliskomisjoni, nõuab, et noor tennisist lõpetaks viivitamatult oma koostöö Tursunoviga.

„Kreml kujutab seda kui PR-võitu ja näitab sellega, et Suurbritannia ei hooli Ukraina sõjast. Seetõttu oleks kahju, kui Emma [Raducanu] selle [koostööga] edasi läheks. Kutsun teda üles sügavalt järele mõtlema ja vähemalt Putini barbaarse sõja hukka mõistma,“ ütles Bryant Telegraphile.

Kriitiline oli ka konservatiiv Julian Knight, kes on parlamendis spordi- ja kultuurikomisjonis. „Seda on ebameeldiv näha, et venelane juhendab Suurbritannia parimat tõusvat talenti,“ ütles Knight.

„Loodaksin, et tenniseliit näitab nüüd initsiatiivi ja oskab Emmale nõu anda, milline on parim tegevusviis,“ lisas Knight.

Knight usub ka, et kui Tursunov soovib Raducanuga koostööd jätkata, tuleb tal pidada avameelne vestlus oma vaadete kohta sõja osas.

Raducanu pressiesindaja ei ole siiani poliitikute kriitikale vastanud, kuigi Briti väljaanded on seda palunud.

Kontaveiti ja Tursunovi koostöö katkes tänavu juuni alguses, kuna viisaprobleemide tõttu ei olnud treeneril võimalik eestlannaga igal pool kaasas käia.

Meie esinumbrit treenib hetkel Torben Beltz, kes on omakorda Raducanu eelmine juhendaja.