NHL-i klubi Philadelphia Flyersi lepinguline mängija Fedotov vahistati reedel Peterburis, kuna väidetavalt oli ta ajateenistusest kõrvale hoidnud.

Varsti pärast vahistamist viidi hokimees halva enesetunde tõttu haiglaravile. Tema advokaadid on kahtlustanud isegi väravavahi mürgitamist. Ühtlasi konfiskeeriti Fedotovilt telefon.

„Ajateenistus on kehtestatud meie seadusega. Seetõttu pole emotsionaalseteks kommentaarideks põhjust,“ ütles Peskov uudisteagentuurile TASS.

Venemaal kehtib kohustuslik ajateenistus kõigile 18–27-aastastele meestele.

Peskovilt küsiti lisaks, kas 25-aastase Fedotovi saatust saavad lähiajal kogeda ka kõik teised välisklubides mängivad Venemaa hokimehed.

„Presidendi administratsioon ei vastuta ajateenistuse korraldamise ega elluviimise eest, seega tuleb selle küsimusega pöörduda kaitseministeeriumi poole, mitte meie poole,“ vastas Peskov külmalt.

Venemaa meedia teatel viidi Fedotov nädalavahetusel pärast vahistamist Severomorski, kus asub Venemaa põhjalaevastiku baas. Ta hakkab teenistust kandma Novaja Zemlja saarel.

Mullu, kui Fedotov esindas KHLis Moskva CSKA-d, ei olnud probleemiks, et väravavahil oli ajateenistus läbimata. Venemaa sõjavägi hakkas mehe vastu suurt huvi ilmutama siis, kui ta ütles üles lepingu CSKA-ga ja allkirjastas kontrahti Flyersiga. Venelane pidi USA-sse reisima juulikuus.

Venemaa koondise põhiväravavahi olukorda kommenteeris esmaspäeval ka Venemaa spordiminister Oleg Matõtsin, kes oli teema suhtes samuti täiesti ükskõikne.

„Mida siin kommenteerida? Seadusi järgides hätta ei jää,“ ütles minister MatchTV-le.

Sports.ru kirjutas eile, et kui Fedotov oleks olnud sõjaväest kõrvalehoidja, nagu üritatakse väita, oleks ta kohtu alla läinud ja teda poleks sõjaväeteenistusse saadetud.

Fedotov oli üks Venemaa meeskonna suuremaid sangareid, kui nende koondis jõudis tänavusel Pekingi olümpial finaali. Venelased kaotasid finaalmatšis Soomele ja teenisid hõbemedali.

Jaga
Kommentaarid