Teise paigutuse saanud Eesti naiskond oli avaringis vaba ja alustas kaheksandikfinaalist. Rootsi oli 16 hulka jõudmiseks pidanud alistama Türgi (18. asetus) 45 : 36.

Eesti alustas Rootsi vastu koosseisus Erika Kirpu, Nelli Differt ja Katrina Lehis. Kui aga Differt kaotas oma esimese minimatši 1 : 5 ja eestlannad jäid 6 : 10 kaotusseisu, vahetati Differt välja Irina Embrichiga. Paraku edu see meile ei toonud. Eesti naiskond oli enamuse ajast kaotusseisus ja pidi lõpuks leppima valusa allajäämisega 37 : 45. Lehis suutis seejuures eelviimase minimatši 4:2 võiduga Eesti 30:29 juhtima viia, kuid siis tuli meie ankrunaisel Kirpul võtta vastu kindel kaotus Emma Franssonilt.

Eesti jätkas võistlust 9.-16. kohale. Esmalt kohtuti Iisraeli naiskonnaga, kes kaotas kaheksandikfinaalis 38:45 Šveitsile. Eesti sai Iisraelist jagu 45:41 ja läks järgnevalt vastamisi Tšehhiga.

Tšehhist sai Eesti jagu 45:37. Järgnevas 9.-10. koha matšis alistati ka Hispaania 43:30 ja see tähendas meie naistele üheksandat kohta.

Võistluse eel:

Individuaalturniiril eestlannadel hästi ei läinud. Meie laeks jäi Kirpu seitsmes koht. Differt, Lehis ja Embrich jõudsid 32 hulka, kuid kaheksandikfinaali edasi ei pääsetud.

Nüüd, kui EM-il individuaalset medalit ei tulnud, on kõik epeenaised enne võistkondlikku turniiri võitlusvaimust pungis, tunnistas Kirpu. „Ei tahaks olla meie vastaste nahas,“ muigas ta. „Oleme vihased ja kuraasi täis. Kusjuures kehvasti ei vehelnud individuaalturniiril keegi, naiskond on ühtlaselt tugev. Ja kui nüüd EM-il medalit ei võida, siis oleme kuu pärast MM-il veelgi näljasemad.“

Võistkonnavõistluse turniiritabelit näeb siit.