Kõik neli eestlannat pääsesid 1/16-finaalidesse, kusjuures olümpiapronks Katrina Lehis sai 64 parema hulgas kõige raskema võidu. Ta oli veel 10:14 kaotusseisus, kuid suutis lõpuks võita lisaajal 15:14.

Paraku tuli järgnevalt kaotus vastu võtta nii Lehisel, Nelli Differtil kui Irina Embrichil. Ainsana jätkas meie naistest Erika Kirpu, kuid ka tema teekond lõppes hiljem veerandfinaalis.

Alagrupiturniir:

Kõik neli eestlannat tegid võistlusele suurepärase sissejuhatuse, võitsid oma alagrupi ja jõudsid kindlalt 64 parema hulka.

2018. aasta Euroopa meister ja mullune olümpiapronks Katrina Lehis ja suurvõistluste debütant Nelli Differt said mõlemad viis võitu (kuuest) ning Erika Kirpu ja Irina Embrich neli võitu (viiest).

87-st vehklejast pääses edasi järgmisse ringi ehk play-offidesse 64 paremat.

1/32-finaalid:

Irina Embrichi alistas 64 parema hulgas tšehhitari Michala Pechovova kindlalt 15:7, Nelli Differt võitis serblanna Katarina Knezevici 15:8.

Katrina Lehis läks avaringis vastamisi sakslanna Alexandra Ehleriga. Eestlanna oli veel 10:14 kaotusseisus, kuid suutis lõpusekunditel viigistada 14:14-le ja võitis lõpuks lisaajal 15:14!

Erika Kirpu võitis leedulanna Olivija Masalo ülikindlalt 15:5 ning seega on kõik eestlannad pääsenud 32 parema hulka.

1/16-finaalid:

1/16-finaalis kohtus Lehis šveitslanna Pauline Brunneriga ja pidi vastu võtma valusa kaotuse 14:15.

Välja langesid ka Embrich, kes alistus lisaajal prantslanna Marie-Florence Candassamyle 13:14, ja Differt, kes kaotas itaallanna Mara Navarriale 12:15.

Erika Kirpu pääseb ainsa eestlannana kaheksanfikfinaali, alistades inglanna Katrina Smith Taylori 11:9.

1/8-finaalid:

Kirpu järgmine vastane oli Londoni olümpiavõitja Jana Šemjakina (Ukraina) ning eestlanna jätkas kindlalt. Kirpu võitis 15:14 ja kohtub pääsu eest poolfinaali poolatari Martyna Swatowska-Wenglarczykiga.

1/4-finaal:

Kirpu jäi Swatowska-Wenglarczyki vastu 1:5 kaotusseisu ning esimeseks vaheajaks olid kaotusnumbrid 3:6. Teisel kolmandikul jõudis Kirpu 9:9 viigini, kuid enne vaheaega tegi poolatar kaks edukat torget ja sai uuesti ette 11:9. Kohe viimase perioodi alguses kasvatas Swatowska-Wenglarczyk oma edumaad veelgi ja teenis lõpuks kindla võidu 15:11. Sellega on meie tänane medalilootus kustunud.

Eesti epeemehed (Sten Priinits, Ilian Bobrov, Jüri Salm, Ruslan Eskov) asuvad võistlustulle pühapäeval. Võistkondlikud turniirid on kavas esmaspäeval ja teisipäeval.