Sloveenia kergejõustikumaastikul mullu lahvatanud skandaalist, mis lõppes Čehi jaoks koostöö lõpetamisega treeneri Rajheri ja mänedžeri Aldo Ilešičiga, saab pikemalt lugeda siit.

Nüüd meenutas Čeh juhtunut Iltalehtile. „Ma ei mõista oma ekstreenerit. Anna Maria osales juba 2021. aasta talvel laagrites,“ rääkis sloveen. „Püstitasin isiklikke rekordeid ja tegin kvaliteetset trenni. Treener oli rahul.“

„Treeninglaagris oli kaasas üks mees ka Sloveenia kergejõustikuliidust, kes ei öelnud kordagi, et ma poleks olnud treeningutele keskendunud,“ jätkas kettaheitja. „Pärast 2021. aasta mais toimunud esimest võistlust sai Anna Mariast [teistele] probleem. Minu treener ja mänedžer polnud minuga rahul, ehkki heitsin uue rekordi 68.17. Nad tahtsid mind igal viisil kontrollida.“

„Loomulikult ma ei aktsepteerinud seda. Lihtsam ja mugavam on treenida koos Anna Mariaga kui üksi,“ sõnas Čeh, kes lõpetas koostöö treeneriga enne Tokyo olümpiat. Olümpiamängudel sai debütant 66.37-ga viienda koha. „Me ei suhtle enam. Ta enam isegi ei tervitagi mind,“ lisas Čeh Rajheri kohta.

Mullu sügisel alustas sloveen koostööd aga olümpiavõitja Gerd Kanteriga. Tänavu mais viis Čeh Kanteri juhendamisel isikliku rekordi 71.27-ni. „Eelmise treeneriga võrreldes on Gerd palju usaldusväärsem, targem ja viib treeningprogramme paremini läbi. Gerdi teadmised on väga head,“ kiitis ta.

„Paljud on küsinud, mis on minu arengu taga. Ütleksin, et kõik uus on töötanud. Treener, taustajõud ja treeningud on võrreldes mullusega muutunud,“ lisas Čeh, kes elab osa aastast Tallinnas.

Čehon tänavu kettaheites võitnud kolm Teemantliiga etappi. Mais heidetud 71.27 on tänavuse hooaja maailma tippmark.