Jeanjean põhjustas edetabelikohtade erinevuse poolest selle turniiri suurima üllatuse, alistades 6:2, 6:2 maailma kaheksanda reketi Karolina Pliškova.

French Openi põhitabelisse pääses Jeanjean vabapääsmega, olles võitnud aprilli keskel Prantsusmaal Calvis toimunud 25 000-dollarilise auhinnafondiga ITF-i turniiri. Ühelgi suurel slämmil ta varem osalenud ei ole, kuigi 14 aastat tagasi ennustati talle suurt tulevikku.

Jeanjean oli vaid 12-aastane, kui Nike sõlmis temaga 10-aastase lepingu ning Prantsuse tennisliit palkas talle täiskohaga treeneri. 15-aastaselt tabas teda aga tõsine põlvevigastus ning kõik need toetused kukkusid ära.

Peale keskkooli läks Jeanjean spordistipendiumiga USA ülikooli, omandas seal bakalaureusekraadid sotsioloogias ja kriminaalõiguses ning magistrikraadi varainvesteeringute rahastamises.

"Kui ma neljaks-viieks aastaks tennisemänguga lõpparve olin teinud, ei arvanud ma, et võin kunagi suure slämmi kolmandasse ringi jõuda. Olen täna siin, sest ei andnud kunagi alla ja uskusin endasse," rääkis Jeanjean pressikonverentsil.

"Ma jätsin mängimise noores eas. Tahtsin endale lihtsalt teise võimaluse anda. Mõtlesin, et kui ma olin hea 14-15-aastaselt, miks ei võiks ma seda olla ka 10 aastat hiljem."

"Sain varem miinimumpalka ja ei võtnud päris päev korraga, vaid elasin nädalast nädalani. Panin kogu raha, mis mul oli, turniiridesse ning kui need hästi läksid, mängisin veel ühe nädala, aga kui halvasti, siis ei mänginud ma kaks kuud kuskil, sest see oli rahaliselt võimatu," jätkas prantslanna.

"See auhinnaraha teeb elu lihtsamaks. Ma saan nüüd maksta treenerile ja oma piletite eest, kui turniiridel käin. Ma saan nüüd isegi kaugemale reisida ja endale päriselt asju lubada. Seega see muudab kõike."

Kolmandas ringis ehk 32 parema seas kohtub JeanJean rumeenlanna Irina Carmelia-Beguga, kes pääses eile napilt turniirilt eemaldamisest. Loe lähemalt siit!

Kolmandasse ringi pääsemine tõstab JeanJeani järgmises maailma edetabelis vähemalt 148. kohale, järgmise võiduga kerkiks ta juba 120. reale.

Nii madala edetabelikohaga naine kui 227. võitis Roland Garrosil viimati TOP 10 mängijat 1988. aastal, kui praeguse maailma kümnenda reketi Garbine Muguruza treener Conchita Martinez võitis ameeriklanna Lori McNeili.