Begu (WTA 63.) oli venelanna Jekaterina Aleksandrova (WTA 31.) vastu kaotanud esimese seti kiires lõppmängus ning loopis reketi vastu maad, kui pingile puhkama suundus.

Reket lendas küll inimestest napilt mööda, kuid ehmatas tugevalt ühte tribüünil vanematega matši vaadanud poissi, kes puhkes nutma. Väljakule kutsuti kohtunike ülevaataja. Õhus oli Begu turniirilt eemaldamine, kuid pärast väikest arutelu ülevaataja ja pukikohtuniku vahel pääses rumeenlanna vaid hoiatusega ebasportliku käitumise eest.

See vihastas omakorda Alexandrovat, kes võttis kätte palli ja viskas selle väljakult välja. "Seega mina võin seda teha!" karjus ta. Venelanna sai samuti hoiatuse. Publik vilistas mõlemale mängijale.

"See oli väga piinlik hetk, millest ma väga rääkida ei taha. Tahan lihtsalt vabandada. Ma pole kogu karjääri jooksul midagi sellist teinud ning mul on tõesti väga halb tunne," ütles Begu pressikonverentsil silmi maas hoides.

"Kui sa reketit liivale loobid, ei oota sa kunagi, et see niimoodi lennata võiks. Nagu ma ütlesin, see oli piinlik moment ning ma tahaks sellele lihtsalt lõpu teha ja sellest enam mitte rääkida. Vabandan veelkord."

Ajakirjanikud üritasid siiski veel uurida, mida kohtunike ülevaataja talle väljakul ütles. "Jällegi, kas me võiksime edasi liikuda? Sest ma vastan sama asja. Ma ütlen lihtsalt "vabandust" ja ongi kõik," vastas rumeenlanna.

Begu alistas Aleksandrova 6:7 (3), 6:3, 6:4 ning kohtub kolmandas ringis prantslanna Leolia Jeanjeaniga (WTA 227.), kes üllatas maailma kaheksandat reketit Karolina Pliškovat 6:2, 6:2 võiduga.