Eesti valitseva meistri FCI Levadia peatreener sai distsiplinaarinspektorilt karistada Coolbeti dokumentaalsarja "Võidu nimel: FCI Levadia" teises episoodis öeldud kommentaaride tõttu.

"Distsiplinaarinspektor alustas kolmapäeval menetlust tavapärasest praktikast lähtuvalt seoses FCI Levadia peatreener Marko Savici sõnavõtuga meedias ning meistrivõistluste juhendi ja distsiplinaarmääruse võimaliku rikkumisega. Lahti seletatult on klubid ja alaliit kokku leppinud, et meedia kaudu ei ürita mängijad, treenerid ja teised ametiisikud mõjutada kohtunikke. Tegemist on tavapärase punktiga jalgpalliliigade juhendis," selgitas EJL-i avalike- ja koostöösuhete osakonna juhataja Eva Nõmme.

"Distsiplinaarinspektor küsis FCI Levadia selgituse, tutvus kõigi materjalidega, tuvastas rikkumise ning otsustas samasuguse sanktsiooni kasuks nagu kord varem juba sel hooajal ühele teisele treenerile määratud ehk rahatrahv summas 150 eurot ja hoiatus."

"Meie suhtumine on mängijaid, treenereid ja klubisid mõistev, austav ja pooldav ning soovime, et see oleks vastastikune. Jalgpall on emotsionaalne mäng ja väljaütlemisi on võimalik mõistlikkuse piires tolereerida ja mõista, küll aga on loogiline ja vastavalt klubidega kokku lepitud reeglitele ka kohustus algatada menetlus siis, kui minnakse üle piiri ja näiteks süüdistatakse alusetult kohtunikke süsteemses ja/või teadlikkus ühe võistkonna eelistamises," lisas Nõmme.

Savici kriitikat kohtunike ja üldse kogu Eesti jalgpalli kohta saab lugeda siit: VIDEO | Levadia peatreener Savic: kuna te toetate ühte klubi teiste arvelt, siis mängitegi San Marino tasemel!