Mullu ainsana punktideta jäänud Haas teatas juba eelmise hooaja eel, et võistkonna ressursid lähevad tänavuse aasta võistlusmasina arendamisele. Teatavasti jõustusid tänavu uued regulatsioonid ehk autod on eelmistega võrreldes täiesti erinevad. Loe pikemalt siit.

2022. aasta avaetapp näitas, et Haasi pingutused on vilja kandnud. Magnussen saavutas kõrge viienda koha, Mick Schumacher jäi küll esimesena punktideta, kuid 11. koht on tema F1 karjääri parim tulemus. Magnusseni viiendast kohast on Haas parem olnud vaid korra, 2018. aastal oli Romain Grosjean Austrias neljas.

Tasub meenutada, et Magnussen naases F1 sarja Haasi ridadesse vähem kui kaks nädalat tagasi. Schumacheri kõrval pidi edasi sõitma Nikita Mazepin, aga Haas otsustas Ukrainas toimuva sõja tõttu venelasest sõitja ja tiimi suursponsori, Venemaa väetisefirma Uralkaliga koostöö lõpetada.

"Hullus jätkub!" rääkis Magnussen etapi järel F1 pressiteenistusele. "Tegime väga hea sõidu, masin ise oli läbivalt hea. Esimeste rehvide puhul ainult võimekus veidi vähenes. Paar konkurenti said minust mööda ja ma polnud kindel, kas peaksin neil sabas olema või laskma neil minna."

Magnussen kerkis sõidu jooksul siiski tagasi seitsmendale kohale. Viimastel ringidel Red Bulli tabanud katastroof - nii Max Verstappen kui Sergio Perez pidid tehniliste probleemide tõttu katkestama - tõstis taanlane viiendaks. "Lõpus oli Red Bullidega veidi õnne, aga võtame selle vastu. Ma ei jõua edasist aastat ära oodata, tahan lihtsalt jätkata."

Magnusseni viies koht tõi Haasile kümme punkti, mida on rohkem, kui tiim viimase kahe aastaga kokku sai. "Kui mõelda viimasele kahele aastale ja tagasitulekule, siis sellist lugu pole võimalik välja mõelda," lisas tiimi pealik Günther Steiner. "Meestel olid viimased kaks aastat väga rasked, aga nad hoidsid pead maas ja õppisid edasi. Boksipeatused olid täna (eile - K.R.) väga head."

"See kõik on lihtsalt fantastiline," rõõmustas Steiner. "Kõige taga on tiimitöö. Kevin tegi fantastilise sõidu, ta ei osanud unistadagi sellisest tagasitulekust. Asju juhtub elus - kuu aega tagasi oli olukord hoopis teine ja nüüd oleme äkitselt viiendad."

Jaga
Kommentaarid