Delfi on Lublinis kohapeal, kuigi kindlust, et me mängupäeval staadionile üldse sisse saame, veel pole. Eestist Poola saadetud korraldusmeeskond teeb neil päevil palehigis tööd, et mõlemad meeskonnad, kohtunikud ja UEFA ametnikud lennujaamast hotelli ja hotellist staadionile jõuaksid ning matš ise toimuks kõiki UEFA nõudeid järgides, mistõttu on mõistetav, et meediaga seotud küsimused pole hetkel korraldajate prioriteet.

Tšehhide treening Lublinis peaks aset leidma Eesti aja järgi kell 20. Poolteist tundi hiljem tuleb Eesti koondis muruga tutvuma. Kuna väljalend lükkus põhjalike ümberkorralduste tõttu hilisemaks, siis Eesti koondis mängueelset treeningut ei teegi. Kõik pressikonverentsid toimuvad virtuaalselt ning ajakirjanikke mängijate ja treeneritega ninapidi kokku ei lasta, kuid säärane ettevaatusabinõu oleks kasutusel olnud ka siis, kui mäng oleks toimunud Tallinnas.

Kui ei teaks, et MM-valikmäng siin homme toimub, siis kohalikud sellest kindlasti aru ei saa. Kuna pole fänne, kellele pileteid müüa, puudub ka reklaam. Mäng toimub 15 000 tühja istekoha ees. Ning suurt sagimist staadioni ümber samuti ei paista. Areeni ustest sisse-välja käivad vaid mõned korraldusega seotud isikud. Staadion ise on suures osas valmis ning muru heas seisukorras. Peatselt avaldame ka usutluse Lublin Arena pressiesindajaga, kes räägib, mida selline erakorraline sündmus neile ja nende personalile tähendab.

Eesti - Tšehhi valikmäng algab kolmapäeval Eesti aja järgi kell 21.45. Otseülekande teeb ETV2.
Lublin Arena
*Ehitusaastad: 2011-2014

*Maksumus 140 miljonit zlotti ehk 30,4 miljonit eurot

*Kodustaadion Poola tugevuselt kolmanda liiga klubile Lublini Motor.

*Varem on siin mänginud Gornik Leczna (2016-2017), KS Lublinianka (2015-2019, peetud on siin 2019. aasta FIFA U20 MM-finaalturniiri mänge ja 2019/2020 hooaja poola karikafinaali

*Mullu 13. oktoobril toimus siin neutraalsele pinnale viidud U21 EM-valikturniiri mäng Rootsi - Armeenia (Rootsi võitis 10:0)