Ecuadori ja Senegali mängus vajas võitu Senegali koondis, Ecuadorile oleks piisanud ka viigist. Ohtlikumaid võimalusi tekitanud Aafrika koondis pääses 44. minutil tänu Ismaila Sarri penaltile kohtumist juhtima. Sarr ise ka penalti teenis. Vaheajale mindi Senegali 1:0 eduseisus ehk Ecuador vajas üht väravat, et seis jälle enda kasuks pöörata.

Moises Caicedo viigistas 67. minutil seisu, mis oleks edasi viinud taas Ecuadori. Kohe järgmisel rünnakul läks Senegal taas mängu juhtima, kui koondise üks liidreid, Londoni Chelsea keskkaitsja Kalidou Koulibaly tegi värava ees seisuks 2:1. Ecuador otsis viigiväravat, kuid jäi rünnakul hambutuks. Head kaitset näidanud Senegal suutis 2:1 edu hoida ning ise Hollandi järel teisena A-alagrupist edasi minna.

STATISTIKA:

Holland pääses Katari vastu kohtumist juhtima 26. minutil, kui kolmandat mängu järjest sahistas võrku 23-aastane Cody Gakpo. PSV ründaja jagab sellega väravaküttide edetabelis esikohta Enner Valencia (Ecuador) ja Kylian Mbappega (Prantsusmaa).

Teisel poolajal vormistas Holland kindla võidu. 49. minutil sahistas värava ees võrku Frenkie de Jong. 68. minutil lõi värava vahetult enne pingilt sekkunud Steven Berghuis, kuid VAR tühistas tabamuse. Nimelt oli eelnevas olukorras Gakpo mänginud palli käega. Katar otsis küll auväravat, kuid tasemevahe oli selge ja Holland võttis kindla võidu.

STATISTIKA:

Lõplik tabeliseis A-grupis: 1. Holland (7 p), 2. Senegal (6 p), 3. Ecuador (4 p), 4. Katar (0 p).

Holland läheb kaheksandikfinaalis vastamisi B-alagrupi teise koha meeskonnaga. Senegal ootab sama alagrupi võitjat. Ecuadori ja võõrustajate Katari jaoks on MM läbi.

B-alagrupis on viimase vooru eel kõik positsioonid lahtised. Tabeliseis: 1. Inglismaa (4 p), 2. Iraan (3 p), 3. USA (2 p), 4. Wales (1 p). Delfi kajastab B-grupi tänaõhtuseid kohtumisi otseblogi vahendusel.

Eelvaate leiab blogi alt. Kui otseblogi ära ei lae, palume hetke oodata või lehte uuendada.

ENNE MÄNGU:

Kahe vooru järel jagavad A-grupis esikohta Holland ja Ecuador. Mõlemal on kirjas neli punkti. Senegal on kolme silmaga kolmas. Kataril on ainsana punktiarve avamata.

Võõrustajamaa Katar on ainus, kel täna midagi mängus pole. Neil pole võimalik enam edasipääsu püüda ehk nemad mängivad Hollandi vastu vaid au peale. Ülejäänud kolm riiki peavad ära selgitama aga kaks edasipääsejat.

Eelis on Hollandil ja Ecuadoril. Kui Holland ei kaota Katarile ja Ecuador ei kaota Senegalile, on mõlemad koondised edasi.

Hollandile piisab ka kaotusest, kui Ecuador võidab samal ajal Senegali. Kui Ecuador peaks kaotama, on neil vaja, et Katar alistaks Hollandi. Senegal peab mängus püsimiseks täna Ecuadorist jagu saama. Viik aitaks edasi neid vaid juhul, kui Katar võidaks Hollandit vähemalt kolme väravaga.

Selgituseks. Kui meeskonnad lõpetavad võrdsetel punktidel, vaadatakse esiteks üldist väravate vahet. Hollandil ja Ecuadoril on see vooru eel +2, Senegalil 0 ja Kataril -4. Kui ka need on võrdsed, vaadatakse üldist löödud väravate arvu (Holland 3, Ecuador 3, Senegal 3, Katar 1). Kui ka see on võrdne, vaadatakse omavahelisi mänge.

A-alagrupi esimene läheb kokku B-alagrupi teise koha võistkonnaga. B-grupi võitja kohtub omakorda A-grupis teise koha saanud koondisega. Seis B-grupis enne viimast vooru: 1. Inglismaa (4 p), 2. Iraan (3 p), 3. USA (2 p), 4. Wales (1 p).