Wales vajas inglaste vastu kindlasti võitu, et edasipääsulootused elus püsiksid. Reaalsuses jäid waleslased suurele naabrile aga kindlalt alla. Inglismaa domineeris kohtumist, kuid avapoolajal jäid väravad löömata. Teisel poolajal sai Inglismaa väravamasina käima. 50. minutil viis Marcus Rashford karistuslöögist Inglismaa juhtima, kõigest kaks minutit hiljem sahistas võrku Phil Foden. Lõppseisu vormistas 68. minutil Rashford, kellele see oli MM-il kolmandaks väravaks. Sellega on ta edetabeli tipus, samal pulgal Kylian Mbappe (Prantsusmaa), Enner Valencia (Ecuador) ja Cody Gakpoga (Holland).

Wales jäi kogu mängu vältel rünnakul hambutuks. Waleslaste suurim staar Gareth Bale võeti vaheajal sootuks pingile.

STATISTIKA:

Teises samaaegselt toimunud kohtumises läksid vastamisi USA ja Iraan. Ameeriklased võitsid Christian Pulisici 38. minuti väravast kohtumise 1:0 ning edenesid iraanlaste ees kaheksandikfinaali. Pulisic sai seejuures väravat lüües vigastada ning vahetati vaheajal pingile. Iraan ajas teisel poolajal taga viigiväravat, kuid USA kaitset kordagi lahti muudeta ei suudetud. Veel mängu eelviimasel minutil kukkus trahvikastis iraanlaste Mehdi Taremi ja mängijad nõudsid penaltit. VAR leidis, et penaltiväärilist viga USA kaitsja Cameron Carter-Vickers siiski ei teinud.

STATISTIKA:

Lõplik tabeliseis B-alagrupis. 1. Inglismaa (7 p), 2. USA (5 p), 3. Iraan (3 p), 4. Wales (1 p).

B-grupi võitnud Inglismaa kohtub kaheksandikfinaalis Senegaliga. Ameeriklased lähevad vastamisi A-alagrupi võitja Hollandiga.

Eelvaate leiab blogi alt. Kui otseblogi ära ei lae, palume veidi oodata või lehte uuendada.

ENNE MÄNGU:

B-alagrupis oli viimase vooru eel kõik positsioonid lahtised. Virtuaalne tabeliseis avapoolaja järel: 1. Inglismaa (5 p), 2. USA (5 p), 3. Iraan (3 p), 4. Wales (2 p).

Selgituseks reeglid. Kui meeskonnad lõpetavad võrdsetel punktidel, vaadatakse esiteks üldist väravate vahet. Inglismaal on see +4, Iraanil -2, USA-l 0 ja Walesil -2. Kui ka need on võrdsed, vaadatakse üldist löödud väravate arvu (Inglismaa 6, Iraan 4, USA 1, Wales 1). Kui ka see on võrdne, vaadatakse omavahelisi mänge.

B-alagrupi esimene läheb kokku A-alagrupi teise koha võistkonnaga ehk Senegaliga. B-grupi teine kohtub omakorda A-alagrupi võitja Hollandiga.

Viimases voorus lähevad naabrid Inglismaa ja Wales omavahel vastamisi. Kuigi Wales on viimasel kohal, on ka neil võimalus alagrupist edasi pääseda. Selleks peavad nad alistama Inglismaa ja lootma, et Iraan - USA lepivad viiki. Kindla edasipääsu tooks vähemalt neljaväravaline võit. Inglismaa seis on B-grupis kõige kindlam. Igal juhul viib neid edasi võit või viik. Ka kolmeväravaline kaotus oleks veel piisav. Kes USA ja Iraani mängu võidab, on alagrupist edasi. Iraanile piisaks ka viigist, kui Wales ei suuda samal ajal Inglismaad võida. Vastasel juhul läheb käiku juba väravatevahe (Iraanil -2, Walesil -2). USA peab igal juhul Iraani võitma, ükski teine tulemus neid edasi ei aita.

„Kõigil on omad nõrkused. Teame, kui keeruline mäng ootab ees. Inglismaa on väga hea tiim, nad on MM-i ühed favoriidid. Siin turniiril on aga mõnda üllatust juba nähtud ning ma ei näe põhjust, miks me ei võiks sama teha,“ rääkis Waleslaste superstaar Gareth Bale.

„Sellest tuleb emotsionaalne lahing,“ rääkis Inglismaa poolkaitsja Jordan Henderson. „Jalgpallis on suured väljakutsed, loodetavasti saame nendega õigesti hakkama.“

Teises samaaegselt toimuvas kohtumises lähevad vastamisi USA ja Iraan. Kahe riigi vastasseisust on omavahelise poliitilise ajaloo tõttu räägitud sellest ajast saadik, kui alagrupid välja loositi. Ka sel MM-il on kahe riigi suhted olnud teravad, kui Iraan nõudis esmaspäeval USA eemaldamist turniirilt.

Nimelt kasutas USA alaliit sotsiaalmeedia postituses Iraani lippu ilma Islami vabariigi embleemita. Sellega soovisid ameeriklased avaldada toetust Iraanis elavatele naistele, kes võitlevad inimõiguste eest. Sellele reageeriti Iraanis teravalt. Kohalik riiklik uudisteagentuur Tasnim nõudis USA eemaldamist MM-ilt, sest nende hinnangul rikuti sellega FIFA harta reegleid.

USA peatreener Gregg Berhalter vabandas mängueelsel pressikonverentsil juhtunu eest, aga lisas, et USA jalgpalliliidu postitus polnud tema ega mängijatega kuidagi seotud. „Meil polnud sellest aimugi. Meie keskendume mängule. Loomulikult oleme mõtetes Iraani rahva ja kogu riigiga.“

Nüüd lähevad USA ja Iraan platsil kokku olukorras, kus heideldakse otseselt edasipääsu nimel.

Iraani koondise portugallasest peatreener Carlos Quieroz sõnas mängu eel, et USA on B-grupi kõige tugevam tiim. „Nad mängisid väga hästi nii Walesi kui Inglismaa vastu. Teised tiimid - ka meie - pole nii stabiilselt mänginud,“ rääkis ta. „Teame, missugune väljakutse meid ees ootab.“