Monsonile astub Tondirabas vastu Inglismaal treeniv ning heas vormis olev Andrei Manzolo. (Loe tema kohta SIIT).

175-sentimeetrine arhailise väljanägemisega ning 107 kilogrammi kaaluva tätoveeritud kehaga Monson on vabavõitlusringis käinud profitasemel tervelt 84 korda ning 59-l korral lahkunud sealt võitjana.

Ta on kahekordne lukumaadluse ning Brasiilia jiu-jitsu maailmameister, mis tähendab, et maasvõitluses on vähe mehi, kes talle vastu on saanud.

Mees on võidelnud kõikjal - UFC's, PRIDE'is, Dream'is, Strikeforce'is, M-1 Challenge'is.

Monson on ringis alistanud tõelisi tippe nagu UFC maailma reitingu 12. mehe Roy Nelsoni, PRIDE võitlussarja raskekaalu kolmandal real paikneva venelase Sergei Haritonovi, endise UFC maailmameistri Ricco Rodriguez'i, võimsa UFC-s võitleva ukrainlase Oleksy Oliynyki ning kahekordse UFC turniirivõitja Mark Kerri.

Karjääri alustas tänaseks 44-aastane staar juba 1997. aastal. 2006. aastaks oli tal kirjas 23 võitu ja 5 kaotust, 2013. aastaks 49 võitu ja 11 kaotust.

Vastamisi on Monson astunud ka Venemaa tõenäoliselt kuulsaima võitleja Fedor Emeljanenkoga, kellele kaotas 2011. aastal kohtunike ühehäälse otsusega. Monson saatis (esimesele) pensionile ka Emeljanenko noorema venna Aleksanderi, kes tänaseks kallaletungi eest nelja ja poole aastast vanglakaristust kannab.

Ka on Monson vastamisi olnud "Number One" Fight Show teise staari, prantslase Chaban Ka'ga, kellele ta eelmisel aastal tehnilise nokaudiga kaotas.

Hirmuäratavale välimusele hoolimata on Monson äärmiselt intelligentne, olles omandanud magistrikraadi psühholoogias ning töötanud vaimsete häiretega inimestega. Veendumustelt on Monson anarhist. Tondirabas on eestlastel võimalus näha esmakordselt kodumaal , kuidas tegutseb ringis MMA kõrgeima karusselli algusest lõpuni läbi käinud võitleja.