Nabi kaotas eilses poolfinaalis rumeenlasele Alin Alexuc Ciurariule, kuna too teenis viimase punkti. Seis jäi 1:1.

Matši alguses proovisid mõlemad maadlejad olla võimalikult passiivsed, et saaks selle eest karistada, ja olla aktiivsed seejärel, et parterisse pandaks vastane. Nabi mittemaadlemist pidasid kohtunikud siiski aktiivsemaks kui vastase oma ja nii ta läks... Esimene punkt meie mehele – parteris olnud rumeenlast Nabi liigutada ei suutnud – teine Alexuc Ciurariule ning sellega ka pääse Pariisi olümpiale.

Täna oli Nabil siiski veel võimalus teenida olümpiakoht, kuid selleks tuli tal miinusringis alistada kaks vastast.

Nabil kulus avamatšis jaapanlase Soto Okomura alistamiseks vähem kui kaks minutit. Eestlane võitis kiirelt ja elegantselt 10:0.

Nabi ei kulutanud jaapanlase peale palju aega, vaid asus kohe ründama. Kui Okumura passiivsuse eest parterisse pandi (sellega Nabile üks punkt) vedas meie mees vastast neli korda üle - siia-sinna, siia-sinna - ja läks juhtima 9:0, mis tähendas ülekaalukat võitu ja matši lõppu. Jaapanlane vaidlustas siiski ühe üleveo, kuid kaotas ning Nabi teenis selle eest kümnendagi punkti. Kui meie mees tuuseldamise lõpetas, oli aega kulunud kaks sekundit alla kahe minuti.

Nabi läks Eesti aja järgi hilisõhtul vastamisi neutraalse lipu all maadleva valgevenelase Pavel Klintšukiga ja pidi paraku vastu võtma 2:4 kaotuse.

Tulemuses küsimusi ei tekkinud. Esimesena pandi passiivsuse eest parterisse Klintšuk, kuigi kumbki mees matši alguses ei maadelnud, ent Nabi teda liigutada ei suutnud. Teisel perioodil sai võimaluse valgevenelane, kes vedas Nabi korra üle ja teenis kaks punkti. Ehk siis mõlemal oli võimalus, üks kasutas selle ära, teine mitte. Matši lõpuosas esitasid Nabi treenerid vaide, et vastane kasutas meie mehe vastu reeglitevastaseid võtteid, kuid vaie ei länud läbi ning nii sai Klintšuk neljanda punkti. Sekund enne maadluse lõppu trügis Nabi vastase matilt välja, kuid saadud punkt lõpptulemust ei muutnud.

Praeguse seisuga pole Pariisi olümpial ainsatki Eesti maadlejat. Kastanid võivad tuua tulest vabamaadlejad Erik Reinbok ja Aimar Andruse, kes asuvad matile laupäeval.

Naistemaadluse raskekaallane Epp Mäe (-76 kg) alustas viimast Pariisi olümpiamängude kvalifikatsiooniturniiri võidukalt, kuid kaotas seejärel kaheksandikfinaalis Pauline Denise Lecarpienterile 1:4. Kuna tema alistaja finaali ei jõudnud, kadus Mäel lootus olümpiapileti eest võitlust jätkata.

Eilne võistluspäev

Avamatšis alistas Nabi Türkmenistani esindaja Aybegshazada Kurajevi ilmse ülekaaluga 8:0. Esimese punkti teenis Nabi siis, kui Kurajev passiivsuse eest parterisse pandi. Järgnes kaks 2-punktist ülevedu. Teise perioodi alguses tõukas Nabi vastase matilt kaks korda välja ja kui too oli saanud veel hoiatuse, lõpetati matš 8:0 seisuga Nabi kasuks 1.21 enne aja täitumist.

Teises ringis ei hakanud Nabi norralase Oskar Marviki vastu taktikamänge mängima, vaid pani paremuse selgelt maksma. Esimesenl perioodil sai Nabi pasiivsuse eest karistada ja vastane pukti. Pärast pausi tuli matile hoopis teine Nabi, aktiivsem ja agressiivsem. Kui Marvik läks mittemaadlemise tõttu parterisse ja Nabi sai punkti, ei jäänud meite mees passima, vaid vedas norralast kaks korda üle nagu jahukotti ning läks 5:1 juhtima. Sealtmaalt punkte ei teenitud ning Nabi jõudis poolfinaali.

Teistel Eesti kreeka-rooma maadlejatel on olümpiatuli kustunud.

Artur Jeremejev alistas kehakaalu -67 kg avaringis itaallase Andre Setti seisuga 1:1, kuna teenis punkti viimasena. Teises ringis pidi Jeremejev aga vastu võtma valusa kaotuse – 30 sekundit enne matši lõppu lasi ta end sakslasel Etienne Kinsingeril matilt välja trügida, millega too teenis kaks punkti.

Kehakaalus -87 kg kaotas Raido Liitmäe leedulasele Martynas Nemseviciusele 1:5.

Richard Karelson (-97 kg) jäi alla aserile Murad Ahmadijevile 1:1 seisult. Kusjuures meie mehel olid võidu võtmed käes, sest vastane pandi minut enne matši lõppu parterisse, kuid Karelson ei suutnud punkte toovat ülevedu sooritada.