"Rogeri loobumise peamine põhjus oli karantiin," ütles brasiillasest endine maailma 55. reket portaalile Bandsports.

"Rääkisin temaga kuu aega tagasi ning tal oli kaks valikut. Ta oleks võinud tulla kogu perekonnaga ja istuda karantiinis. Probleem on aga selles, et Rogeri naine Mirka ja nende lapsed poleks tohtinud toast lahkuda."

"Nad oleksid pidanud 14 päeva toas olema. Erand kehtib ainult mängijatele. Roger saanuks käia väljas, treenida ja tagasi tulla, aga perekond mitte ning Mirkale see mõte ei meeldinud," lisas Sa.

"Teine variant oleks olnud tal üksinda Melbourne'i minna. Sel juhul oleks ta vähemalt viis nädalat perekonnast ja lastest eemal. Siis ta ütles: "Kuule, 39, neli last, 20 suurt slämmi. Ma ei ole enam selles ajas, kus ma võiks perest viis nädalat eemal olla"," vahendas 2002. aasta Wimbledoni veerandfinalist (paarismängus 2007 Wimbledoni poolfinalist) endast vaid neli aastat noorema elava legendi mõtteid.

Andre Sa hakkas Austraalia tenniseliidus tööle 2019. märtsis, saades kohe värskelt loodud osakonna juhiks (inglise keeles Head of Player Liaison). Tema ülesanne on juhtida alaliidu ja Austraalia turniiride ning mängijate vahelist kommunikatsiooni.

Australian Open toimub 8.-21. veebruarini. Federer on seal võidutsenud kuuel korral, viimati 2018. aastal - toonane viiesetiline võit horvaat Marin Cilici üle oligi viimane kord, kui ta suure slämmi turniiri karikat pea kohal sai hoida.

20 slämmivõitu on ka hispaanlasel Rafael Nadalil (34), kolme slämmitiitliga jääb neist maha serblane Novak Djokovic (33).
1x
00:00