Tulevikus testimisel olevad mängijad:

Karmo Einmann (20), ääreründaja Läänemaa jalgpalliklubist
Karl Värva (17), väravavaht Läänemaa jalgpalliklubist
Tomi Fangbongbe (22), kaitsja, Nigeeria / Kanada
Kazeem Bolaji (18), poolkaitsja, Nigeeria
Abubakir Muydinov (20), poolkaitsja, Usbekistan
Arcenciel Mintongo (18), poolkaitsja, Kamerun

Ettevalmistusperioodi alustav Tuleviku koosseis:

Kaimar Saag
Gerdo Juhkam
Martin Allik
Tanel Lang
Alex Roosalu
Kristjan Kask
Gustav-Hendrik Seeder
Rainer Peips
Marten Ritson
Kaupo Kruusmäe
Karl Erik Jürisson
Raimond Mets
Nikita Komissarov
Herol Riiberg

Tuleviku värske peatreener Jaanus Reitel tõdes, et tegelikult kogunes meeskond esimest korda juba 14. detsembril: "Omavahel nimetasime seda pre-seasoni pre-seasoniks. Aga siis tegime vaid kergeid treeninguid, mille eesmärk oli ennekõike toonuse hoidmine ja omavahel tuttavaks saamine. Jõulude eel läksid mehed uuesti puhkama ja said kaasa individuaalsed treeningkavad. Nüüd koguneme nii-öelda täie tuuriga ja hakkame tõsiselt tööle."

Reitel kinnitas, et sai põgusa treeningperioodi vältel meeskonnaga piisavalt tuttavaks. "Meestest on mul suures plaanis pilt ees, mistõttu on päris ettevalmistust märksa lihtsam alustada," ütles ta. "Ma ei ajanud taga mingeid erilisi detaile, vaatasin suurt pilti ja õppisin meeskonda tundma: kellele kuidas ja mis treeningutel sobib, kuidas kellegi soorituste kvaliteeti parandada ja nõnda edasi."

Klubis veedetud paari kuu jooksul on tugeva noortetreeneri taustaga Reitel süvitsi sukeldnud ka Tuleviku jalgpallikooli tegemistesse, pidanud pikki koosolekuid treeneritega ning koguni juhendanud nädal aega Kaimar Saagi U-15 noortevõistkonda ajal, mil Saag puhkas.

"Ma olen küll esindusmeeskonna peatreener, ent nii minu kui klubi ühine nägemus on, et juba lähiaastatel tuleb Viljandis tagasi jõuda seisu, kus meie oma noortesüsteem suudab luua mängijaid, kes meie esindusmeeskonda jõuavad," nentis Reitel. "Seetõttu olen Sander Posti, noortetreenerite ja noortetöö juhi Aivar Lilleverega teadlikult pidevas ja väga põhjalikus suhtluses. Meil on lühikese ajaga tekkinud väga mõnus, töine ja initsiatiivikas õhkkond, mille tulemusena on juba sündinud mõnigi hea mõte, mille elluviimisega toimetame."

Peatreener kinnitas, et kaasab esindusmeeskonna tegemistesse noori Tuleviku mängijaid juba tänavu.

Testitavate kohta ültes Reitel: "Oleme tänavuse tööga alles päris alguses. Kui praegu meiega olevad välismaalased ei sobi, siis jõuame kutsuda katsetele järgmised. Kiireid otsuseid ja uudiseid fännidel oodata ei maksa, meie eesmärk on kokku saada kvaliteetne ja ühtlase tasemega võistkond ning see nõuab aega."