Paremuselt kolmanda aja kirjutas tabloole viimasel Türgi GP-l teise koha saanud mehhiklane Sergio Perez (Racing Point), neljas oli hispaanlane Carlos Sainz juunior (McLaren), viies prantslane Pierre Gasly (AlphaTauri).

Red Bulli sõitjad Max Verstappen ja Alexander Albon platseerusid ajatabelis alles kuuendale ja seitsmendale kohale. Pärast treeningut läks kibekiireks Red Bulli mehaanikutel, kes hakkasid uurima Verstappeni auto põhja tekkinud väikest kahjustust.

Kui treeningust oli sõidetud tund aega, tegi Verstappen viimasest kurvist väljudes pirueti, mis põhjustas tal ka rehvipurunemise.

Alfa Romeo tiimis sai Kimi Räikköneni asemel 1. vabatreeningul sõita poolakas Robert Kubica, kes edestas oma tiimikaaslast Antonio Giovinazzit ühe kümnendikuga ja lõpetas 13. kohal.

Ferrari piloodid Charles Leclerc ja Sebastian Vettel platseerusid kohtadele 11. ja 12. Leclerc oleks peaaegu 13. kurvis kokku põrganud aeglaselt sõitva Daniil Kvjatiga.

Kõikidele tiimidele anti vabatreeninguks kasutada üks komplekt 2021. aasta Pirelli C3 seguga rehve, millega nad pidid läbima vähemalt kuus ringi.