Aston Villa asus kohtumist juhtima juba neljandal minutil, kui täpne oli Ollie Watkins. 22. minutil duubeldas Watkins eduseisu, kusjuures mõlemale väravale tegi eeltöö Jack Grealish. 33. minutil suutis Mohamed Salah Liverpooli poolelt ühe värava tagasi lüüa, aga kõigest kaks minutit taastas John McGinn võõrustajate kaheväravalise eduseisu. 39. minutil vormistas Watkins kübaratriki ära.

Teine poolaeg jätkus sealt, kus esimene pooleli jäi. Chelseast äsja laenulepingu alusel Aston Villasse siirdunud Ross Barkley tegi 55. minutil seisuks 5:1. Tunni aja täis tiksudes lõi Liverpool ühe värava tagasi, kui taas oli täpne Salah. Viimane sõna jäi siiski Villale, kui 66. ja 75. minutil sahistas võrku Grealish. Inglane oli täna otseselt osaline viies väravas, lüües ise kaks ja andes söödu kolmele tabamusele. Kübaratrikiga säranud Watkins oli lõpuks osaline neljas, kui ta tegi eeltöö ka ühele Grealishi väravale.

Viimati lasi Liverpool endale mängus lüüa seitse väravat 1963. aastal. Lisaks polnud kunagi varem lasknud valitsev meisterklubi Premier League'is lüüa endale seitse väravat. Ühtlasi on täna ajalooline päev, kui esmakordselt löödi Manchester Unitedile ja Liverpoolile samal päeval vähemalt kuus väravat. United kaotas täna koduväljakul 1:6 Tottenham Hotspurile.