Põhjused, miks Schmidt sakslastele dopingut ei tahtnud anda, olevat seotud tema varasemate kogemustega jalgrattatiimide arstina, kirjutab Süddeutsche Zeitung uudisteagentuurile DPA viidates.

Schmidt on olnud jalgrattameeskonna Gerolsteineri ka selle järeltulija Milrami arst. Gerolsteineri tiim läks laili 2008. aastal pärast kahte dopinguskandaali. Ratturite sõnul oli Schmidt nende dopingu tarvitamisest teadlik ning olevat ka ise mõned protseduurid nende peal sooritanud. Spordiarst ise on seda kõike eitanud.

Diana S. rääkis ülekuulamise ajal uurijatele - täna loeti kohtus ülekuulamismaterjalid uuesti ette -, et Mark S. ei tahtnud oma abilistele oma minevikust rääkida, kuid tegi seda siiski, kui oli õhtuti purjus. Spordiarst olevat öelnud, et "ta tegi kõike, mis võimalik oli". Diana S. ei pärinud kunagi midagi detailsemalt. "Ma polnud sellest ka huvitatud," ütles ta.

Tänasel istungil tunnistasid oma süüd Schmidti 67-aastane isa Ansgard ning üks arsti abilistest, parameedik Sven M.

Ansgard, kes on ka ise advokaat, ütles oma esindaja vahendusel, et oli teadlik, "et tema poeg tegeleb veredopinguga" ning teadis ka seda, et tal on vähemalt kaks abilist.

Parameedik Sven M. tunnistas, et teostas vereülekandeid sportlastele viiel juhul Mark Schmidti palvel. Diana S. oli vastavasisulise tunnistuse teinud juba eelmisel nädalal.

Peamine süüalune Mark Schmidt ja Dirk Q., kes on samuti vahi all, pole veel kohtus suud avanud. Arsti advokaatide sõnul soovib ta kohtuprotsessi jooksul siiski avaldusega esineda.