Mazepin (Hitech GP) võitis küll sõidu, kuid pidi leppima teise kohaga, sest oli rajalt välja surunud Red Bulli noorteakadeemiasse kuuluva jaapanlase Yuki Tsunoda (Carlin), kes tõsteti kohtunike otsusega esimeseks.

Pärast finišit parc ferme'sse siirdudes sõitis Mazepin otsa teise koha sildile. Kohtunikud otsustasid, et Hitechi piloot "saabus parc ferme'sse liiga suure kiirusega" ning tema tegu oli "potentsiaalselt ohtlik ja ebasportlik", sest samal ajal viibis selle ees ka Tsunoda, kes oma tiimiga võitu hakkas tähistama, vahendab Autosport.

Mazepin rääkis hiljem Sky'le, et oli kohtunike peale pahane juba eelmisel etapil Barcelonas tehtud otsuse tõttu, millega ta poodiumikohata jäeti. Eilset intsidenti kommenteerides ütles ta samuti, et ei saa aru, mille eest teda karistati.

"Ma hoidsin oma sõidujoont ega liikunud kaks korda. Ma kaitsesin. Ma olin eespool ning reeglite kohaselt mul oli õigus seda teha. Ma ei puutunud Yukit ega põrganud temaga kokku ning ma ei saa sellest tõesti aru. Kahjuks pole reeglite järgi viiesekundilise karistusega midagi peale hakata," rääkis ta.

"Minu töö on nüüd seda intsidenti analüüsida ja seda kaks nädalat tagasi Barcelonas juhtunuga võrrelda, sellest aru saada ja sellest õppida."

"Olen vaid 21-aastane. Mu eesmärk on pääseda F1-e ja ma arvan, et oleks oluline siin ka kohtunike vaatenurgast aru saada. Ma võibolla lähen neid vaatama, sest ma usun, et head suhted kohtunikega lubavad sul teatud asju küsida, kui sa neist aru ei saa."

Sõidu ajal sai Hitechi tiim ka hoiatuse Mazepini ebaturvalise boksist välja laskmise eest.

Mazepin hoiab F2 punktiarvestuses 93 punktiga viiendat kohta. Sarja juhib britt Calluim Ilott (122 punkti), talle järgnevad venelane Robert Shwartzman (115), Tsunoda (111) ja sakslane Mick Schumacher (94).