“Võistlussõidud olid keerulised ja sündmusterohked, kuid vaatamata kõigele õnnestus mul pidendada punktivahet konkurentidega ning jätkata sarja liidrina naiste arvestuses”, kommenteerib Kovalenko.

“Üheks peamiseks raskuseks oli kindlasti kuumus, sest Mugellos oli parasjagu 34 kraadi. Teise võistlussõidu ajal toimus suur avarii, mille tõttu sõit katkestati ning anti kordusstart. Kuivõrd ka kordusstardi ooteajal olime täies varustuses kuumuse käes, tekkis ühel konkurentidest pärast võistlussõitu kuumarabandus ning ta viidi haiglasse," kirjeldas Kovalenko.

"Nii esimeses kui teises võistlussõidus sõitsin oma peamiste konkurentidega samas sekundis ning iga ring vahetasime positsioone. Võistlussõidu ajal olid avariidest jäänud asfaldile kivid, mis mitmel ringil lendasid vastu õlga või kätt ning tekitasid ebamugavat valu. Õnneks nagu ka esimesel etapil, suutsin ka siin rajal oma ringiaega parandada, võistlussõitudel ohtlikke momente vältida ning sõita välja hea tulemus,” lisas eestlanna.

Kovalenko juhib nüüd 100 punktiga naiste arvestust itaallasse Irene Bramato (80 punkti) ees. Järgmine etapp toimub 19-20. septembril samuti Mugello ringrajal.