33-aastane Messi teatas Kataloonia gigandile, et tahab lepingu üles öelda ja lahkuda juba sel suvel vabaagendina, kirjutab Daily Mail.

FC Barcelona on kinnitanud Associated Pressile, et neile on selline lahkumissoov tõepoolest esitatud.

Argentiinlane tahab kasutada oma lepingus fikseeritud klauslit kontrahti ennetähtaegseks lõpetamiseks. Kuigi selle lepingu punkti tähtaeg aegus juba juunikuu lõpus, võib Messil olla koroonakriisist tingitud eriolukorra tõttu ikkagi juriidiline alus kontrahti enneaegseks lõpetamiseks, väidab Hispaania meedia.

Barcelona juhtkond on aga arvamusel, et see klausel ei kehti enam ning Messi leping kehtib seega 2021. aasta suveni. Tema väljaostusummana on fikseeritud 700 miljonit eurot.

Argentiinlase palkamise vastu olevat juba huvi ilmutanud Manchester City, PSG ja Milano Inter. Citys saaks Messi kokku Barcelona endise peatreeneri Pep Guardiolaga, kellega tal on head suhted.

Kataloonia suurklubis lahvatasid sisepinged pärast Meistrite liiga veerandfinaalis saadud hävitavat 2:8 kaotust hilisemale võitjale Müncheni Bayernile.

Barcelona mängijad pidid juba eile Barcelona treeningutele naasma, kuid raadiojaama Onda Cero teatel pole Messi seda siiani teinud.

Terve oma profikarjääri Barcelonas veetnud ja neli Meistrite liiga karikat võitnud Messi on valitud kuuel korral maailma parimaks jalgpalluriks.