"Esimesed katsed olid väga keerulised," sõnas Neuville, kes pärast kaht katset hoiab üldarvestuses viiendat kohta. Kaotust tiimikaaslasele Tänakule on 13,9 sekundit. "Tegin esimesel katsel rooli seadistusega vea ja kui selle avastasin, oli veidi hilja. Teine katse oli üsna hea, ehkki tunnen end jätkuvalt kiiruskatsete märkmete osas veidi kõhklevalt. Ma pole väga enesekindel selles osas. Siin saab sõita igal pool gaas põhjas ning (kiirus) on palju kõrgem kui võis oodata."

"Siiski pole asi väga halb, kaotasime 1-2 sekundiga Elfynile (Evans) ja Sebastienile (Ogier). Sellega olen rahul," jätkas Neuville. "Mõistagi Kalle (Rovanperä) ja Ott (Tänak) tunnevad siinseid teid meist palju paremini ja nad liiguvad palju kiiremini."

"Teisel katsel oli kõik parem, aga asi siiski perfektne pole. Peamine mure ongi kiiruskatsete märkmete mitte usaldamine. Mul peaks juba see enesekindlus olema, aga selleks me siin olemegi. See on hea koht tunnetuse leidmiseks," tunnistas belglane. "Ma ei ole seni oma märkmeid ülemäära usaldanud, aga proovime seda päeva teises pooles parandada."

Kui palju vaatad siin rallil aegu ja kui palju võtad seda võistlusena? "Ma saan põhiliselt vaadata Elfyni ja Sebastieni aegu, kes olid esimestel katsetel kiired. Oti ja Kallega pole aegade võrdlemini realistlik, sest nemad tunnevad neid teid palju paremini. Need on sellised teed, et kui sa tead täpselt, kust kohast autoga kiiresti läbi sõita, võid palju aega võita. See pole meie jaoks veel võimalik."

"Seda me veel ei tea. Sellest saan teada kahe nädala pärast," rääkis Hyundai äss erinevustest tänase võistluse ning Rally Estonia vahel.

Pikk paus Neuville'le suurt mõju pole avaldanud. "Mõistagi oli paus meie jaoks paus pikk, aga oleme saanud sõita, enamasti asfaldi peal. Lisaks mõned testid Soomes ja tegime ürituse Itaalias. Ma ei saa öelda, et ma poleks palju aega autos veetnud."

Hiljuti sai Neuville hea uudise, kui selgus, et Belgia Ypresi ralli on lisatud tänavuse aasta MM-kalendrisse. "Ogier'l on oma ralli Gapis igal aastal. Ott sai nüüd oma koduralli. Mul on hea meel, et saime ka koduürituse vähemalt selleks aastaks. See on positiivne ja sellest võib tulla ilus lõpp hooajale."

Kas belgia ralli teeb veelgi erilisemaks see, et tegu on hooaja viimase etapiga ja võid lõpetada seal oma teise koha seeria? "Ma ei tea, kas see muudab väga midagi, et see on viimane. Sellest tuleb aga tore üritus. See on eriline ralli, täpselt nagu Rally Estonia on kruusal eriline, siis Ypresi oma on asfaldil. Enne seda on aga meil tähtsad rallid ees."

"Kindlaid plaane töö osas pole," rääkis Neuville kahe nädala pikkusest perioodist, mis jääb kahe ralli vahele. "Eks proovime ette valmistada ja analüüsida asju praegusest nädalavahetust. Olime Rally Estonial 2012. aastal, kuid palju on muutunud. Päris lõõgastuda ikkagi ei saa, tihe aeg on ees."

"Minu jaoks on kindlasti Eesti oma keerulisem, aga Oti jaoks võib jälle Belgias raskem olla," arutles ta. "Loomulikult tulevad kogemused kasuks ning kui katsetest on teatud teadmised olemas, seda eriti siinsel rallil, ja enesekindlust on, siis saab märkmeid usaldada."