Teivashüppaja Tsivontšik jäi vahele 2012. aasta Londoni olümpia proovide järeltestimises. Tema dopinguproovist leiti jälgi steroidist DHCMT. Kõik tema tulemused vahemikus 7. august 2012 kuni 6. august 2014 tühistati ning talle määrati kaheaastane võistluskeeld, mille alguskuupäevaks on 2019. aasta 20. veebruar.

Londoni olümpial sai Tsivontšik 23. koha.

Kiprotich Mutai sai nelja-aastase võistluskeelu nandrolooni manustamise eest, mis avastati tema Taipei maratoni järel võetud uriiniproovist. Märtsis, kui talle määrati esialgne võistluskeeld, ütles ta, et oli kasutanud vaid põletikuvastast ravimit Diclofenaci ning toidulisandit, kuid AIU ei jäänud tema selgitust uskuma ja määras mehele karmima võimaliku karistuse, tühistades kõik tema tulemused alates 2019. aasta 15. detsembrist.

Nelja-aastase keelu sai ka Kaur, kes patustas androgeeni retseptori modulaatori SARM S22-ga, mis avasati tema 2019. aasta detsembris Kolkatas toimunud 25 km jooksu järel, mille ta võitis.

Oma kaitses selgitas naine, et SARM-i oli talle tüüfuse raviks kirjutanud välja tema küla arst, kes polnud selle täpse koostisega tuttav.

Ühtlasi esitas AIU dopingusüüdistuse Keenia pikamaajooksjale Japhet Kipchirchir Kipkorir, kes on vahele jäänud keelatud ainega norandrosterooniga.