NBA legendi Bryanti abikaasa on kopterifirma Island Expressi ja selle piloodi postuumselt kohtusse kaevanud. Zobajani esindaja tegi kohtuasja raames avalduse, mille avalikustas täna väljaanne TMZ.

"Hagejate ja/või nende kadunukeste vigastused või kahjud tekkisid osaliselt või täielikult hagejate ja/või nende kadunukeste hooletusest või süül, mis seisneb nende teadmises kaasnevate riskide kohta ja nende riskide võtmises ning see hooletus oli oluline tegur väidetava kahju tekitamisel, mille eest kaitsealune ei vastuta," seisab avalduses.

Bryanti abikaasa algatatud kohtuasjas, millega hiljem liitusid ka teiste hukkunute pereliikmed, väidetakse, et Island Express vastutab ettevaatamatuse tõttu nende lähedaste surma eest.

Kohtudokumentides on kirjas, et firma ei suutnud mõistlikul määral garanteerida reisijate turvalisust nende hooldatud õhusõidukis.

Surma tagajärjel kannatasid pered meeletut emotsionaalset kahju, mille eest nad soovivad nüüd kahjutasu saada, aga ka veel teenimata töötasu, mida pereliikmed oleksid teeninud, kui nad oleksid saanud edasi töötada.

Nad heidavad kopterit omanud ja opereerinud firmadele ette, et piloodil Ara Zobajanil lubati vaatamata tihedale udule ja kehvadele ilmastikutingimustele lendamist alustada.