Terviseameti epideemiatõrje osakonna nõunik Irina Dontšenko rääkis eelmisel nädalal Delfile, et Saaremaa ja Milano klubide võrkpallimängudel levis koroonaviirus suure tõenäosusega publiku seas, sest teadaolevalt ligi veerand haigestunutest puutus otseselt kokku Milano võrkpalluritega, kuid kolmveerandil ei olnud otsest kokkupuudet võrkpalluritega ja olid publiku hulgas.

"Viimane viitab tõenäoliselt, et nakkuse levik oli publiku hulgas laiem ja ühe võimaliku levikufaktorina võisid rolli mängida pasunad – nende puhumisel võis viirus levida aerosoolina," selgitas Dontšenko.

Seega - kui rohkearvulise publiku saatel pasunapuhumist poleks olnud, poleks viirus ka nii ulatuslikult levinud.

“Võtame selle pasuna-teema järgmiste nädalate jooksul toimuval juhatuse koosolekul kindlasti teemaks, kuna selgus, et pasunad aitasid Saaremaa euromängude ajal ka viirust levitada. Alaliidu otsus poleks aga seotud selle ühe juhtumiga, vaid lähtuks teemast laiemalt," rääkis võrkpalliliidu president Pevkur portaalile Võrkpall24.ee.

“Minul isiklikult poleks selle vastu midagi, kui pasunaid poleks. Olen ka ise Eestis sedasi mängul käinud, et veel kaks päeva hiljem kõrvas viliseb," lisas ta.