Öberg jäi haigeks vahetult pärast märtsi alguses Norras toimunud MK-etappi, mille järel tekkis tal palavik ja köha. Ta käis tervisekeskuses proove andmas, ent need ei näidanud midagi ning ta paranes - ajutiselt.

Olles jõudnud mõni päev taas treenida, halvenes aga rootslanna tervis märgatavalt. "Mul oli 40-kraadine palavik kaheksa päeva ning siis viidi mind haiglasse. Ma ei suutnud süüa ega ühtegi maitset tunda," rääkis ta Rootsi meediale. "Palavik ei langenud ning ma olin kogu selle aja voodirežiimil. Ma läksin haiglasse pärast seda, kui ma kodus minestasin. Seal ma vajasin lisahapnikku."

Haiglas tehti Öbergi kopsudest röntgenpilt, mis näitas, et suusatajal on kahepoolne kopsupõletik. Ühtlasi oli ta andnud positiivse koroonaviiruse proovi. Haiglas hakkas Öbergi seisund paranema ning sel kolmapäeval pääses ta juba koju. "Hakkasin haiglas ennast paremini tundma ning kui koju pääsesin, tundsin end hästi, aga väga väsinuna. Nüüd tunnen ennast täiesti tervena."

"Ma pole ennast kunagi nii halvasti tundnud," vaatas Öberg kogetule tagsi. "Mul vedas, et ma pole riskigrupis, aga see on väga hirmutav, kui sa minestad ning ei suuda süüa ega vedelikku tarbida. Enda kogemuse järel mõistan, kui ohtlik on see veel nende jaoks, kes on riskigrupis."

Rootsis on viimaste andmete kohaselt tuvastatud 12 540 koroonaviirusesse nakatunut, kellest on nüüdseks paranenud 550 inimest. Elu on viiruse tõttu jätnud 1333 inimest.