Liikumispiirangute tõttu on Portugali lõksu jäänud hulk Eesti harrastuskergejõustiklasi, aga ka käimise tulevikulootus Jekaterina Mirotvortseva. Kergejõustikuliit on alates eilsest teinud nende koju aitamiseks suuri jõupingutusi.

„Homme ennelõunaks saab selgeks, millal ja kuidas õnnestub Portugalis olev seltskond koju tuua,“ rääkis kergejõustikuliidu president Erich Teigamägi, kes on alates eilsest tegelenud aktiivselt lahenduste otsimisega.

Kuna lennufirmad on koroonaviiruse leviku tõttu enamuse lendudest tühistanud, tuleb eestlastele organiseerida erilend. Teigamägi ongi otsinud võimalusi, kuidas seda teha võimalikult odavalt, et lõksu jäänud inimesed suudaksid reisi eest tasuda. Täna õhtuks jõuti olukorda, kus lahendus peaks saabuma homme.

Enamus Eesti tippkergejõustiklasi on juba kodus. USAs on sealsetes ülikoolides õppivad sportlased ning MMi hõbedamees Maicel Uibo, Keenias viibib maratoonar Roman Fosti. Tenerifel harjutanud sprinterid Marek Niit ja Rivar Tipp pääsevad koju seal puhkusel olnud inimestele järgi läinud lennukiga.