Kvalifikatsiooniturniiril pidi Tokyo olümpiapiletit sihtima ka Eesti naiskond koosseisus Merike Anderson, Annika Köster, Janne Pulk, Jane Svilberg.

FIBA lisab pressiteates, et kaalub erinevaid võimalusi, aga üks on selge: turniir peab toimuma enne 24.-26. aprilli, kui Budapestis on kavas 3x3 lisavalikturniir.

Praegu pole teada, kas FIBA tahab esimese kvalifikatsiooniturniiri korraldada kindlasti Indias või on võimalus, et turniir viiakse mujale.

Eesti 3x3 koondiste peatreener Siim Raudla ütles Delfile, et piletid Indiasse olid juba ammu broneeritud ja suure tõenäosusega tuleb nende ostmiseks kulunud raha korstnasse kirjutada.

"Aga kui turniir toimuks näiteks aprilli alguses või keskel, saaksime teha isegi väikese ettevalmistuse. Muidu nägi plaan välja selline, et Anderson ja Pulk oleks Indiasse sõitnud otse Saksamaalt. Aga aprillis oleks neil (saalikorvpalli) hooaeg läbi. Ja kui FIBA otsustab turniiri Indiast ära tuua, oleks see meile kindlasti kasulikum. Mida lähemal Eestile või Euroopale, seda parem," rääkis ta.

Välistada ei saa ka kvalifikatsiooniturniiride ärajäämist, sest kindel pole ka kogu olümpia toimumine.

FIBA on viimastel päevadel tühistanud või edasi lükanud ka kohalikke Aasia pinnal peetavaid jõuproove, lisaks lükkub edasi Aafrika korvpalliliiga esimese hooaja algus.