Esimest korda saab osaleda 12- kuni 26-aastastele noortele suunatud 3 kilomeetrisel Rimi Tütarlastejooksul. Keskpäeval kell 12 lauluväljaku väravast startivale uuele jooksu ja käimisdistantsile oodatakse kolme tuhandet osalejat. Kell 14 antakse Lauluväljaku mereäärsest väravast start Tallink Maijooksu seitsme kilomeetrisele jooksu- ja käimisrajale, kuhu on oodata enam kui kümme tuhat aktiivset liikumisharrastajat. Jooksu- ja käimisrajad viivad naised ja tütarlapsed Tallinna Lauluväljaku ja Maarjamäe ümbruses kulgevatele teedele ja terviseradadele. Finišeeritakse laulukaare ees, misjärel saab minna nautima traditsioonilist suurejoonelist Maijooksu kevadkontserti või veeta aega suurel kevadisel tervisemessil.

Maijooks on Eesti läbi aegade suurim naistele suunatud tervise- ja liikumissündmus, millel on kolmekümne kahe aasta jooksul sportlikult aega veetnud üle kahesaja tuhande tubli naise. Esimene Maijooks toimus juba 1988. aastal.

Traditsiooniliselt on Maijooksule registreerimise kõrgaeg enne naistepäeva 8. märtsi. Kõik enne naistepäeva registreerinud saavad Läänemere suurima laevakompanii Tallinki poolt supersoodsa reisipakkumise neljale Stockholmi.