Saksa arsti Mark Schmidti juhendamisel ja abiga veredopingut tarvitanud Baldauf mõisteti süüdi tõsises spordipettuses. Samasuguse karistuse sai eelmisel aastal ka verevahetuse ajal teolt tabatud Max Hauke. Mõlemad austerlased on rahvusvahelise suusaliidu (FIS) poolt saanud nelja-aastase võistluskeelu.

Sarnaselt Haukele tunnistas Baldauf üles nii veredopingu kui ka kasvuhormooni kasutamise. Ta ütles, et lasi esimest korda verd vahetada 2016. aasta aprillis ning alustas kasvuhormooni võtmist 2017. aasta sügisel, kuid ei teinud viimast kuigi tihti.

"Tahtsin kodustel maailmameistrivõistlustel oma potentsiaali näidata," sõnas ta.

Baldaufi sõnul sai ta Saksa dopinguarstist teada samuti tema teeneid kasutanud Johannes Dürri kaudu, kes mullu septembris sai oma seotuse eest dopinguskandaaliga eluaegse võistluskeelu.

"Dürr rääkis mulle, kuidas asjad tippspordis käivad. Ta ütles, mida ta on ise teinud ning et on üks Saksa arst. Kuid ta ei öelnud kunagi, et ma peaksin seda tegema," lausus Baldauf, lisades, et just Dürr andis talle Schmidti kontakti.

Prokuröri sõnul seisnes spordipettus selles, et ta eksitas oma sponsoreid, kes poleks talle raha andnud, kui oleks dopingu tarvitamisest teadnud.

Baldaufi kaitsja Andreas Mauhart jäi aga seisukohale, et mingit spordipettust toime ei pandud, vaid kõik sponsoritega sõlmitud lepingud said korralikult täidetud. "Ta pidi vaid suusatama ja seda ta ka tegi," põhjendas Mauhart.

Hauke ja Baldaufiga samal päeval arreteeris Austria politsei Seefeldis Karel Tammjärve, Andreas Veerpalu ning Mati Alaveri ja Andreas Veerpalu kasahhist õpilase Aleksei Poltoranini, kuid kohtu alla anti Innsbruckis vaid austerlased.