Liivile pole amet uus – ta kandis Eesti lippu ka mullu Sarajevos toimunud noorte taliolümpiafestivali avadefileel.

„Lippu on väga uhke kanda, seda enam, et teen seda juba teist korda järjest,“ ütles Liiv, kes teeb oma avastardi juba laupäeval 10 km tavadistantsil.

Avatseremoonia algab täna õhtul Eesti aja järgi kell 20.30 ning seda on võimalik vaadata EOK olümpiamängude erilehe www.eok.ee/lausanne-2020 vahendusel.

Talvised noorte olümpiamängud peetakse Lausanne'is 9.-22. jaanuaril. Iga nelja aasta tagant toimuvast suurvõistlusest võtavad osa 15-18-aastased sportlased. Kokku on stardis 1880 sportlast 73 riigist.

Seejuures teevad 11 riiki noorte olümpia debüüdi: Albaania, Aserbaidžaan, Ekuador, Haiti, Kosovo, Põhja-Korea, Katar, Singapur, Taimaa, Trinidad ja Tobago, Türkmenistan. Neist Haiti, Katar ja Türkmenistan pole kunagi varem ühelgi taliolümpial võistelnud.

Eesti koondis on 25-liikmeline ning võisteldakse üheksal spordialal. Reedel, 10. jaanuaril on võistlustules kaheksa Eesti koondislast.

Kohaliku aja järgi kell 10 alustab turniiri kurlingu segavõistkond (Katariina Klammer, Natali Vedro, Henry Grünberg, Romet Mäesalu), kui kohtutakse Lõuna-Koreaga. Kell 16 algab meeste iluuisutamise üksiksõidu lühikava, kus võisteb Arlet Levandi. Samal ajal saab alguse ka 3 vs. 3 jäähokiturniir, kus Eesti koondislasest läheb rohelises tiimis jääle Marek Potšinok ning pruunis tiimis Erik Potšinok. Kell 17.30 on jääl Konrad Kudeviita, kes mängib sinises võistkonnas.