„Kuld on alati hea, aga tuleb rahul olla tehtud tööga. Pronks on siiski hea tulemus. Maailma kolmas on vägev olla,” sõnab Astur, kes loeb edu üheks suureks aluseks jõutreeninguid spordiklubis Reval-Sport jõutõstmise maailmameistri Kaido Leesmanni käe all.

Juba veebruaris võitleb Astur Bulgaarias WAKO kuni 75-kiloste meeste Euroopa profitšempioni tiitlile.

Kui palju selle aasta võidud – maailma kolmas, Edvin-Erik Kibuse võitmine – kasvatavad ego ja toovad tagasi seda ülbust, mida paar aastat tagasi oli sinus omajagu?

Ülbus on natuke vale selle kohta öelda. Ma arvan, et keegi ei tahaks näha ringis tavalist Maikelit. Põnevam on fighter Maikel ja seepärast on ta siiani ringis. Egosse ma ei usu, aga eks kindlasti kasvab iga võiduga fame. Sellega tuleb kaasas käia ja hoida kaks jalga maa peal, mille jaoks on mul ka ümber tiim, kes selle eest hoolitseb.

Mida see fame täpselt tähendab? Sinu fänniklubi on kikkpoksis Eesti suurim. Kui palju palutakse koos pilti teha?

Eestlased on nii tagasihoidlikud, et keegi pilti tegema ei tule, aga õlale patsutamist on palju ja sellised asjad võivadki jätta mugavusstsooni. Ma ise olen piisavalt sellise mõtlemisega inimene, et ma pigem kardan seda kui naudin. Ma kardan, et kui jään võidule liialt mõtlema, siis põlen järgmine kord läbi. Tuleb sellega hakkama saada ja sellest üle olla.

Maikel Asturi fännid.

Kaks aastat tagasi alustasid jõutreeningutega spordiklubis Reval-Sport jõutõstmise maailmameistri Kaido Leesmanni käe all. Kui palju see on muutnud?

Vahe on üüratu. See on mind sportlasena nii palju edasi viinud, et ma arvan, et selleta ma poleks siin, kus ma praegu olen.

On su jalad ikka samasugused makaronid nagu räägiti või on see olukord füüsilises mõttes ka muutunud?

Ma olen läinud kõvasti teravamaks ja tugevamaks. Seda on näha ka, vaadates pilte kaks aastat tagasi ja nüüd. Siin on ikka ulmeline vahe. Ma näen palju tugevam ka välja. Oma kaalus olen, ma arvan, üks tugevamaid, ka füüsilise poole pealt.

Kui palju nädalas trenni teed? Kui palju on sellest poks?

Raske on öelda konkreetset eduvõtit. Praegu hakkan põhja laduma, teen kord päevas trenni, ei poksi aasta lõpuni. Põhimõte on selles, et annaksin ajule natuke puhkust ja laoksin teistmoodi. Teen palju jõutrenni, jooksen palju. Jaanuarist hakkan uuesti poksiga tegelema: sparringuid, kombosid, kõike, mida on vaja teha. Ettevalmistused on nädalas 8-12 tundi, sõltuvalt sellest, kas nädal on raske või kerge.

Milline näeb välja jõutrenn?

Me teeme lihasharjutusi. Teeme läbi kõik lihasgrupid: tavaline kükk, surumine, jõutõmme, mida iganes on vaja. Teeme lisaks vastupidavusasju, nöörid, tõmbed. Kõik on hästi varieeruv. Jällegi on raske siinkohal midagi konkreetset öelda. Tavalised harjutused, aga jätame midagi ka enda teada.
Maikel Astur 2018. aasta Pärnu Fightlandil pärast võitu Hendrik Themase üle.

Räägime viimatisest matšist Edvin-Erik Kibusega. Tõenäoliselt sama lugu, nagu enne su matši Hendrik Themasega: valdav osa arvas, et võidu viib koju Themas. Miks võitsid just sina?

Võitsin täpselt sellepärast, et ma arvasin, et ma võidan. Ma arvan, et Edvin ei suuda tempoga kaasas käia ja ma olin nii kindel, et meie taktika on parem kui tema oma. Nii oligi. Põlvedest tõmbasin ära, tõmbasin lõua välja, nagu ka plaan oli. Edvin on väga hea, ta on hea kontrates ja ta kohaneb hästi minu stiiliga. Põhiline asi, mida jälgisime, oli see, et kui Edvin kohaneb minu stiiliga, siis pean ka mina suutma kohaneda tema omaga. Kes paremini teise stiiliga kohaneb, see võidab. Sealt ei tulnud mingit üllatust.
Ta ütles kohe peale fight’i Delfile, et teeme ja sellega olekski pidanud piirduma, mitte tegema hiljem kuskil postitust.
Maikel Astur

Esitasid väljakutse Maxim Vorovskile, aga tema arvates need asjad ei käi meil päris nii.

Tegin väljakutse ringis, kõikide teiste ees ja ma arvan, et sellega on kõik öeldud. Pärast Facebookis või Instagramis mingit postitust teha on minu meelest naljakas. Kui sa endas nii kindel oled, siis miks sa seda teed? Ta ütles kohe peale fight’i Delfile, et teeme ja sellega olekski pidanud piirduma, mitte tegema hiljem kuskil postitust. Minu jaoks on see täiesti külge mööda maha ja mind väga ei huvita see.

Keda selle aasta eest tänad?

Kindlasti on selleks tiim, kes on teinud väga suure töö. Samuti pere, kes on mulle olnud väga suureks toetuseks, aidanud ka raskematel aegadel, nii poksis kui ka muudes asjades. Kindlasti tänan ka sõpru, tuttavaid ja fänne. See aasta oli võimas ja tegin kindlasti suure sammu karjääris edasi. See kõik on olnud ka tänu fännidele!

Mida uuelt aastalt ootad?

Palju fight’e. Tahaks seda võimalikult palju teha ja ootan ka põnevaid vastaseid. Tahaks viia karjääri järgmisele tasemele.
Maikel Astur 2018. aasta aprillis Tartus Duel 1 Fight Series üritusel.