Datsik ja ta sõber istusid paadi peale Perevoloki külas. Piirivalvurid toimetasid Datsiki Ivangorodi, kust ta edasi Slantsõ rajooni politseile üle anti. Meeste suhtes algatatai kriminaaluurimine, vahendab 47news.ru.

Vabavõitleja naine Viktoria rääkis portaalile, et ta Datsik aitas meest nimega Dmitri, kes aitas nende perel maja remontida. Ta lisas, et mehed võeti kinni Eesti territooriumil.

Datsik käis viimati võitlusringis 15. detsembril, kaotades Kaasanis toimunud kikkpoksimatšis prantslasele Jerome Le Bannerile. Alles oktoobris vabanes ta vanglast, kuhu ta oli 2016. aastal pandud seoses Peterburi prostituutide ja nende klientide alasti tänaval marssima sundimisega.

Enne kuriteo toime panemist oli ta Venemaa meediale saadetud kirjades väitnud, et tema tegevust toetavad Venemaa ametnikud, kes talle varsti ka raha saadavad. Ta ütles, et tema abiga kinni pandud ligi 50 bordelli.

Delfi portaalist käis see juhtum läbi seoses sellega, et Peterburi lõbumajas langes kuriteo ohvriks ka üks Soome jäähokifänn, kes oli lõbustusasutuses tähistanud koondise võitu MM-il Kanada üle.