See oli sõit Ameerika mägedel. Pärnu oli avageimis parem 25:18, kuid kaotas teise 17:25. Kaks viimast geimi kuulusid taas kodumeeskonnale vastavalt 25:10 ja 25:23.

Pärnu edukaim oli 22 punktiga (+19) Kristaps Platacs, 18 silma (+14) panustas Taavet Leppik ja 10 punkti (+8) Andrei Gvozdev. Pärnu vastuvõtt oli 51%, rünnakuid lahendati 53-protsendiliselt, blokipunkte teeniti 12 (neist 5 pani Gvozdev) ja servil löödi 5 ässa ja eksiti 11 servil. Kaštela resultatiivseimana tõi 17 punkti (+16) Ivan Matokovic, horvaatide vastuvõtt oli 44%, rünnak 41%, blokiga saadi 9 ja serviga 6 punkti (eksiti 10 pallingul).

"Olen väga aus: see oli mu meeskonna selle hooaja kõige halvem mäng," avaldas Mladosti juhendaja Ivan Rancic. "See pole kindlasti meie tase. Meeskond oli kuidagi veidi toonusest väljas, võib-olla veidi väsinud. Meil polnud ka parim koosseis. Mu esimene nurgaründaja Ivan Zeljkovic oli väljas, vigastusega. Kordusmänguks on ta kindlasti tagasi. Lisaks vigastas meie sidemängija end mängu käigus."

Ta jätkas: "Nad väärisid võitu, mängisid agressiivselt, servisid hästi, meil puudus hea palling ja ka side-out (rünnak servi vastuvõtust – M. R.). Kaštelas tuleb aga totaalselt teistsugune mäng, kõik on lahtine, fifty-fifty, teeme kõik, et ise jõuda 1/8-finaali. Tänane mäng oli väga üles-alla, seda mõlemalt poolelt. Pärnu on sedasi mänginud terve hooaja. Täna väärisid nad võitu."

Pärnu kapteni Martti Keele arvates olid mehed täna paremini kohtumiseks valmis kui eurosarja eelringi kodumatšis rootslastega. "Tahtmist oli täna rohkem. Vastane oli ka kõvem, pidigi rohkem olema," sõnas Keel. "Mehed tahtsid, alati küll ei õnnestunud. Atmosfäär väljakul oli palju parem kui Rootsi mängul. Kordusmängus tahan, et poleks sellist ärakukkumist, nagu teises geimis. Meil kipub tulema neid kehvi perioode natuke liiga palju sisse."

Martti Keel tegi ka ühe julge avalduse. Eile Challenge Cupi samas faasis Iisraeli klubi Hapoeli 3:1 võitnud Saaremaa on eesmärgiks seadnud veerandfinaali jõudmise ega julge kõva häälega poolfinaalist rääkida, kuna veerandfinaalis ootavad vastaseks Itaalia tippmeeskonda Milano Powervolleyt. Pärnu läheks võidu korral Milanoga vastamisi juba järgmises ringis. Ometi ei taha Keel kuulda juttu, et Pärnu eesmärk võiks olla 1/8-finaali jõudmine: "Mina tahaksin ikka Saaremaaga eurosarjas mängida!"

Mis valemiga Nimir Abdel-Aziz ja muud Milano "kollid" eest ära koristada? "Seda vaatame siis, kui kõige pealt üldse Horvaatiast jagu saame," muheles Keel. "Vara on veel mõelda itaallaste peale, aga eesmärk on kindlasti nendega mängida. Ja kui juba mängida, siis miks mitte mängida oma elu parimat mängu ja äkki neil nii hea päev ei ole."

Ka Pärnu peatreener Avo Keel oli oma hoolealuste esitusega rahul ja kriitikat ei teinud. "Meie rääkisime oma asjad täna mängueelsel koosolekul ära ja kõige suurem küsimärk oli, et kuidas me alustame just mentaalse poole pealt. Täna olid mehed lõpuni agressiivsed vaatamata teise geimi suurele kaotusele. Selles suhtes tublid. Meid ei masendanud seegi, et nad lõid head servi, aga nad võtsid teises geimis väga hästi vastu ka. Nemad harrastavad väga kiiret mängu, vahel saime näppe vahale, vahel blokke, vahel tõime kaitses üles, vahel nad eksisid. Kõik meie mehed ründasid üle 50%, mis on väga hästi, kogu võistkonna rünnak ka üle 50%, seda vist on sel hooajal vaid korra olnud," analüüsis Keel kohtumist. "Et kordusmängus edu saavutada, peame vähemalt sama hästi esinema. Kui me vastaste treeneriga pärast mängu kätlesime, siis ta ütles selge alatooniga, et Horvaatias näeme. Mis ei olnud kaheselt mõistetav. Ta ei olnud siin mängu ajal mitte millegagi rahul. Ehk Balkanimaad: see on sinna sisse kodeeritud. Eneseuhkus ja -hinnang peabki spordis olema, aga kui see vahel haiglaseks muutub, kas see on siis ikka õigel kohal."

Avo Keel ja Ivan Rancic.

Kordusmäng toimub Horvaatias 18. detsembril. Pärnu vajab edasipääsuks kahte geimi.

Mängu eelvaade

Pärnu alustas Challenge Cupi eelringist, kus alistas kahel korral Rootsi meisterklubi Linköpingu ja pääses põhiturniirile. 1/16-finaalis vastu tuleva Mladosti klubi näol on tegu Horvaatia mitmekordse meistri ja karikavõitjaga, möödunud hooajal saadi liigas hõbe ja karikavõistlustel kuld. Enne seda võideti meistriliitel kuuel hooajal järjest.

Credit24 Meistriliigas hoiab Pärnu praegu viiendat kohta, viimati kaotati üllatuslikult 1:3 Riia Tehnikaülikoolile. Toona oli Pärnu seis nii hapu, et kasutada oli vaid üks nurgaründaja – Taavet Leppik. Brasiillane Ygor Duarte jäi eemale jalavigastuse tõttu, Tony Tammiksaart segas küünaliigese probleem ja samuti sel hooajal olude sunnil seda kohta täitnud inglase Robert Poole’iga lõpetati poolte kokkuleppel leping.

Nii pidi Riia vastu enda nurgaründaja oskusi näitama temporündaja Andrei Gvozdev, varem on tänavu sel positsioonil üles astunud ka sidemängija Martti Keel. Täna oli võistkonna juhendajal Avo Keelel fännidele teatada kaks uudist: üks hea ja teine halb. Halb on see, et Duarte pole endiselt mänguküps. Seda oli ka karta. Hea see, et tänavu end heast küljest näidanud noor Tammiksaar saab platsile tulla. „Vähemalt kaks nurgaründajat on olemas,” sõnas Keel.

Aga kui nurgameestega seis nii keeruline on, siis miks te Poole’ist loobusite? „Siis teadsime, et meil on kolm nurgaründajat olemas. Kui ta oma põhikoha ehk diagonaalründajana konkureerib noore Kaur Erik Kaisiga ja pigem alla jääma kipub... Ütleme siis, et tegime vale valiku,” selgitas Keel.

Mladosti kohta rääkis ta nii: „Vastane harrastab kiiret mängu ja on agressiivse serviga, seal on kaks head nurka ja diagonaal. Nad on mänginud üsna sama koosseisuga sel hooajal. Huvitav on see, et üks tempomees on vasakukäeline, seda on pealtvaatajatel huvitav jälgida, sest see on üsna harv juhus, mis ka meie bloki jaoks tähendab veidi teistsugust tegutsemist," lisas Keel Horvaatia klubi kohta.”