VÕTMEMOMENT | Kuuenda minuti avavärav andis kätte selge vihje, millises suunas see mäng minema hakkab ja kes selle väljaku peremees on. Paremkaitsja Quincy Promesi tsenderdusele sai pea vahele Liverpooli täht Georginio Wijnaldum. Sarnase käekirjaga rünnaku lõpetamisi nägime avapoolajal veel korduvalt.

MÄNGU STAAR | Calvin Stengs. Kübaratriki eest saab mängu parima tiitli ilmselt nii mõneski vutiportaalis Georginio Wijnaldum, aga ära ei tasu unustada, kes talle kaks viimast väravat ette ehitas - 20-aastane koondise debütant, AZ Alkmaari ääreründaja Stengs. Vähe oli rünnakuid, mis poleks läbi tema ehitatud. Noor mees ei löönud vastutuse ees kordagi verest välja ning seetõttu kaaslased talle nii tihti palli usaldasidki. "Kus sa varem oled olnud, Stengs!?" tahaks sellise esituse peale küsida.

MUST LAMMAS | Karol Mets. Midagi pole teha... Kui neli väravat on selja taga, siis tuleb kellegi pihta kaitseliinist näidata. Kahe esimese värava puhul mängiti meid tsenderduste ja õhuvõitlustega oskuslikult üle, aga kolmanda tekitasime endale küll ise. Karol Mets üritas palli kaitseliinist eemale toimetada seda ise üles vedades, aga kinkis mänguvahendi 20 meetri peal Calvin Stengsile, kes selle omakorda kohe Georginio Wijnaldumile söötis ja viimase Lepmetsaga üks-ühele saatis. Kuni selle valusa eksimuseni tegi Mets väga korraliku mängu ja oli kaitseliini vaieldamatult kindlamaid mehi. Sestap sai tema nimi siia kategooriasse kirjutatud väga raske südamega.

MIKS LÄKS NII? | Hollandi edu põhineb kadestamisväärt sööduoskustel ja võimel uskumatult kiiresti väljakul niimoodi ümber paikneda, et nad on valmis saavutama arvulise ülekaalu ükskõik millises väljakuosas seda parasjagu kõige rohkem vaja on. Selline suurtel kiirustel vurri käima lükkamine ja vastastel pea ringi panemine on midagi, mida meie mängijad ilmselt kunagi nii efektiivselt tegema ei hakka. Meile lubas Holland üle viie söödu järjest lükata vaid üksikutel puhkehetkeil, kui parasjagu suurt pressingut peale ei lükatud.

KUIDAS EDASI? | Kes läheb puhkusele, kes koduklubi juurde tagasi. Peatreener Karel Voolaidki ütles esmaspäevasel pressikonverentsil, et võtab kolmapäevase päeva ilmselt puhkamiseks, aga hakkab siis kohe jälle koondise asjadele mõtlema. Mis sest, et selle mänguga sai tema leping otsa ning edasine sõltub juba detsembris tehtavast jalgpalliliidu otsusest. Eestil on juba kokku lepitud ka järgmine maavõistlusmäng: 26. märtsil võõrustame Lillekülas Uus-Kaledooniat. Järgmisel suvel on EM-finaalturniir ja valikmänge samal ajal ei mängita. 2020/2021 hooaja Rahvuste liiga stardib 3. septembril. Vastased saame teada aga juba 3. märtsil Amsterdamis toimuva loosimise käigus.

KILD | Nagu pärast pühapäevast vahejuhtumit Hollandi esiliigas arvata võis, oli kodumeeskond rassismivastase võitluse lainel. Avaväravat tähistades osutasid Georginio Wijnaldum ja Frenkie de Jong oma nahavärvile. Wijnaldum pani oma musta käe de Jong valge käevarre kõrvale, justkui öeldes: "Kuigi oleme erinevad, võitleme ühe ja sama asja eest!"