Nii Kaupo Kokamägi (-70,3 kg, Tartu spordiklubi Englas) kui ka koondise ainus naine Ksenija Grabova (-52,2 kg, Tallinna spordiklubi 3D Treening) võitsid tänased kaheksandikfinaali matšid ja pääsesid veerandfinaali. Ergo Reinvald (-83,9 kg, 3D Treening) jäi oma matšis paraku kaotajaks.

Ksenija Grabova võitis Venemaa koondislast teises raundis alistusega (sirge käelukk). Grabova tegi täna perfektse soorituse ning tema vastas olnud Venemaa meister ei saanud matši jooksul algusest kuni alistuseni välja kordagi sõnaõigust.

"Ksenija tegi hea matši - sisuliselt ühtegi viga sisse ei lasknud. Tabas poksis paremini, maadles hea ajastusega ja lõpetas teises raundis käelukuga,” kommenteeris koondise treener Vallo Hannus. “Täna vastaseks rohkem maadleja ja kindlasti muudame taktikat.”

Täna on Grabova vastaseks Aasia meistrivõistluste kuld, Malaisia võitlejanna Colleen Augustin.

Kaupo Kokamägi võitis Hiina esindajat kohtunike ühehäälse otsusega. Kaupo oli täna juba selgelt aktiivsem, kui eile ning hoidis pilku ka lõpetustel, kuid hiinlane oli sitke. Matši kulg oli aga tavapärane - mõned löökidevahetused ning edasi dikteeris Kokamägi maadlust nii püsti kui maas. Ka hiinlasel olid omad momendid, aga päriselt realiseerida ta neid ei suutnud. Homme on vastaseks Bahreini võitleja Magomed Magomedov.

“Kaupo vastase hiinlase Lu kohta oskasime õigesti ennustada, et mees on liikuv kikkpoksija ja nii oligi. Tugevused panime maadlusega kinni ja võit maas tuli veenev,” kinnitas Hannus. “Lihtsaks hiinlane aga võitu Kaupole ei teinud. Polegi lähiajal nii palju sildu ühes matšis näinud. Täna on Kaupole vastaseks sarnase kurnava maadlusega võitleja. Tuleb raske matš.”

Nii Kokamäele kui ka Grabovale tähendab matšivõit maailma kaheksa parima võitleja sekka jõudmist.

Ergo Reinvald (-83,9 kg) kaotas Kameruni esindajale esimeses raundis alistusega (tagantkägistus). Oli näha, et eilne matš oli tõsine pingutus ja eneseületus ning tänaseks enam fookust ei jagunud. Ergo saavutuseks on sel MMil üks võit ja üks kaotus ning tulemuseks 9. - 16. koht.

Eesti senine parim tulemus MMA maailmameistrivõistlustel on Kaupo Kokamägi möödunud aasta 5.-8. koht.